Nakon što je čuo vijest o smrti bivšeg nogometaša Tomasa Felipea Carlovicha, Diego Armando Maradona odlučio se oprostiti od njega srdačnom porukom na svojim stranicama društvenih mreža.

“Svojom poniznošću sve ste nas opčinili Trinche! Ne ​​mogu vjerovati, upoznao sam vas ne tako davno, prije sam samo slušao o vama i već ste otišli. Moje najdublja sućut Vašoj obitelji i nadam se da će pravda biti ostvarena. Neka počiva u miru, gospodine Bože”, piše u tekstu Diega Maradone na instagramu kojeg je Diego popratio fotografijama svog susreta s legendarnim nogometašem iz Rosarija.

Taj se događaj zbio prije jedne nogometne utakmice, prije nekoliko godina. Kada je Maradona dolazio prije u Rosario slušao je o Carlovichu, vidio neke snimke i zaključio:

„Pa, taj je bio bolji i od mene, što ću vam ja”?

Danas svijet nogometa oplakuje smrt argentinske legende Tomása Trinchea Carlovicha . Mnogi su ga Argentinci smatrali „najboljim igračem u povijesti“, a zaista ga je idolizirao Diego Armando Maradona.
Bivši nogometaš Carlovich bio je u komi nakon što je je zadobio udarac u glavu, kada su mu dva mladića krala bicikl. Nije se mogao oporaviti i umro je u 74. godini, stradavši u rodnom gradu kojeg je tako sjajno predstavljao.

Napad se dogodio u Rosariju, u blizini skromne kuće u kojoj je Carlovich rođen prije 74 godine i iz koje je krenuo u nogometni svijet dosegavši legendarne visine.

Argentina je šokirana napadom na takvu legendu svog javnog života. Trinche je odrastao u vrlo skromnim uvjetima. Bio je sin hrvatskog iseljenika, vodoinstalatera. Do smrti je živio u kući u kojoj je odrastao kao najmlađi od sedmero braće. Doista je imao 15 godina lijepe karijere.

Trinche je radije uživao u svom mirnom životu nego da se fokusira na nogomet, premda je na terenu bio drugačiji od ostalih.

 

Pričao je:

„Kada sam bio dječak, lopte su bile krpene, a tereni grbavi. Kada svladaš tehniku s krpenjačom i dobiješ potom pravu loptu i ravan teren, sve ide samo od sebe. Znao sam tijekom utakmice i sjesti na loptu kako bih se malo odmorio. Tako sam naučio igrati u djetinjstvu, nisam to mogao u sebi promijeniti kada sam postao profesionalac”.

Do 1982. godine igrao je za Central de Cordobu, potom je zaigrao još za Colón de Santa Fe i Independente Rivadavia. Igračku karijeru završio je 1986. godine, baš kada je Diego Maradona doveo Argentinu do naslova svjetskog prvaka.