Dinamo je u prošlosti imao teških poraza, ali niti jedan nije bio poput onoga u Mostaru 9. veljače 1980. godine, kada su zagrebački modri poraženi s 9-2 u dvoboju Mostarskog turnira od domaćeg Veleža…

Na turniru su igrali još Partizan i Sarajevo, a Velež je Dinamu očitao lekciju. Ne računamo li utakmicu iz 1912. godine kada je pod imenom Građanski klub poražen sa 9-0 od Concordije, onda je to najteži poraz Dinama u povijesti.

Blaž Slišković tada je dao četiri gola, koliko ih je postigao i Vladimir Skojačić, a jedan je zabio Dragan Okuka, dok su Zlatko Kranjčar i Stjepan Deverić ublažili poraz gostiju.

Modri su se tada žalili da je ipak danak uzelo pijanstvo prtehodne večeri, a uslijedio je i odgovor kasnije čuvenog Slipkovića:

“A šta mislite gdje smo mi bili? U kazalištu”?. Utakmica je igrana devetog veljače, a kad su igrači Veleža zabili deveti gol cijeli je stadion skandirao:

“Ne kvarite datum! Ne kvarite datum!”

VELEŽ – DINAMO 9 – 2

VELEŽ: Marić, Ćutuk, Dž. Hadžiabdić, Vukićević (Jakirović), V. Matijević, Đurasović, Okuka, Slišković, Slato, Ledić, Skočajić, Kalajdžić.

DINAMO: Stinčić (Ivković), Hadžić, Tucak, Mustedanagić (Devčić), Kurtela, Bošnjak (Marić), Kranjčar, Bručić, Deverić, Janjanin (Bonić), Mlinarić.

GLEDATELJA: 18.000

STRIJELCI: 4  Slišković, 4  Skočajić, Okuka – Kranjčar, Deverić

SUCI: Dušan Maksimović, Predrag Nikolić, Fahrudin Fazlagić