La Gazzeta dello Sport triput ju je izabrao za najbolju košarkašicu Evrope (1991, 1994 i 1995). Prije tri godine uz Shaquillea O’Neala, Tonija Kukoča, Mickeya Berkowitza, Valdisa Valtersa i Dušana Ivkovića, primljena je u Fibinu Kuću slavnih.
Razija Mujanović, bosanskohercegovačka košarkašica,  u bivšoj državi igrala je za Jedinstvo Aida iz Tuzle, za košarkašku reprezentaciju Jugoslavije i BiH, a nakon toga je imala sjajnu karijeru u inozemstvu.
Odrasla u selu Ratkovići kraj Tuzle počela je igrati košarku kao srednjoškolka u Tuzli s 14. godina. Djevojka neuobičajene visine, s 14 godina već je bila visoka 198 centimetara, odmah je pokazala i nadarenost i ljubav prema košarci. Narasla je do 203 centimetra i bila je nazustavljiva prepreka za suparnike.
„Već s 14 godina bila sam neuobičajeno visoka, centimetara pa mi je nastavnik tjelesnoj odgoja predložio da počnem igrati košarku. Nisam znala što bih mu odgovorila jer tada kod nas nije bilo ni košarkaškog kluba, a na tjelesnom odgoju vježbali smo igrati različite sportove. Učitelj mi je rekao da poznaje neke ljude u Tuzli i da će s njima razgovarati o meni, odnosno pozvati ih da me dođu vidjeti. Nisam prije igrala košarku pa je učitelj to predložio na temelju moje visine. U to je vrijeme bilo neshvatljivo da jedna djevojčica ode pedeset kilometara od kuće kako bi trenirala pa je najprije trebalo dobiti dopuštenje roditelja. Ipak sam trebala ići živjeti sama, nismo imali uvjete da se preseli cijela obitelj. Došao je Mihajlo Vuković, trener iz Tuzle, da vidi kako igram, a bilo mu je važno i kakva sam učenica, kao i moj karakter i pristup radu. Tek sam sredinom osmog razreda, najviše zbog financijskih razloga, otišla u Tuzlu, gdje su me smjestili u đački dom. Otac se nije protivio mom odlasku, ali mama jest, ali u ta se vremena majke i nije baš mnogo pitalo”, prisjeća se Razija Mujanović svojih sportskih početaka.

Osim uspjeha (i naslov prvaka Europe)  s tuzlanskim klubom Razija Mujanović sudjelovala je u mnogim pobjedama reprezentacije Jugoslavije. Tako je na Europskom juniorskom prvenstvu 1984. godine Jugoslavija osvojila zlatnu medalju, a Razija Mujanović je proglašena najboljom igračicom prvenstva. Na idućim je natjecanjima Jugoslavenska reprezentacija s Razijom došla do srebrnih medalja: na Europskom juniorskom prvenstvu 1986. godine (Razija je bila proglašena najboljim centrom prvenstva); zatim 1987. na Europskom prvenstvu; na olimpijskim igrama u Seulu 1988.; na Svjetskom prvenstvu 1990.; i na Europskom prvenstvu 1991. (Razija je bila proglašena najboljim strijelcem i najboljom košarkašicom prvenstva).
Godine 1993. Razija je po prvi put nastupala u reprezentaciji BiH, a rezultat je bila zlatna medalja na Mediteranskim igrama. Godine 1997. nastupila je u reprezentaciji BiH na Europskom prvenstvu.
Imala je i sjajnu internacionalnu karijeru, po klubovima.
„Devedesetih sam otišla u inozemstvo, trebalo mi je malo vremena za prilagodbu. Igrala sam, počeci nisu uvijek bili najbolji, ali kako sam više bila na parketu, postajala sam sve bolja. Sjajno je bilo kad sam dobila ponudu iz Španjolske. Klub Valencia koji je bio prvak Španjolske i imao je velike planove za Euroligu. Pobijedile smo sve utakmice tijekom sezone, a to je bilo 1991. i 1992., i u prvenstvu i Euroligi. Potom sam se vratila u Italiju, potpisala ugovor na četiri godine i s klubom postala prvakinja Italije. U tom razdoblju bila sam proglašena najboljom košarkašicom Europe. Godine 1996., kada sam u Europi sve napravila, dobila sam ponudu iz Brazila i jednostavno se upustila u avanturu. Igrala sam jos u Mađarskoj i oprostila s eu zadnjoj utakmici gdje je sve počelo, u Tuzli, 2009. godine”.

Privatni život nije joj bio idealan, dvaput je bila u brau, oba puta se razvela, a oboljela je i izliječila se od karcinoma dojke:
„Nikad nisam mislila da bi se nešto takvo moglo dogoditi meni i zapravo sam karcinom dojke otkrila sasvim slučajno. Danas sam zdrava i želim govoriti o tome koliko je važno da žene redovito obavljaju samopregled i odlaze kod liječnika, jer je rano otkrivanje raka dojke najvažnije za uspješno izlječenje”, rekla je.