Na današnji dan prije 14 godina Hrvatska je igrala utakmicu svjetske smotre 2006. godine u Berlinu protiv Brazila. Na Olimpijskom stadionu u Berlinu od osamdesetak tisuća gledatelja polovica su barem bili hrvatski navijači. U  poprilično izjednačenoj utakmici pobijedio je Brazil pogotkom Kake u 45. minuti utakmice.

Hrvatska je imala svoje prigode koje nije iskoristila, no ova utakmica biti će zapamćena po nezaboravnom ugođaju kojeg su pripravili hrvatski i navijači. Na dan katoličkog blagdana, Svetog Ante u njemačkoj prijsstolnici okupili su se Hrvati iz cijelog svijeta da bi nazočili povijesnoj utakmici.

Srazu Hrvatske i tada moćnog Brazila predvođenog Ronaldom, Ronaldinhom, Kakom, koji je na ovo natjecanje došao braniti naslov prvaka svijeta stečenog četiri godine ranije na prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji.

Hrvatska tada nažalost nije prošla skupinu u kojoj su još bili Japan i Australija. Bio je to evidentan neuspjeh. No, atmosfera koju su napravili na tom prvenstvu hrvatski navijači bila je nezaboravna.

Uostalom, na glavnim vijestima CNN-a objavljena je snimka navijana hrvatskih navijač s komentarom: “Ovako nešto niste nikad vidjeli”.