Tomas Felipe Carlovich, nogomet hrvatskog porijekla i čovjek kojeg je Diego Maradona svojevremeno proglasio najboljim na svijetu, umro je prije nekoliko  u 74. godini.

El Trinche, kako su ga zvali navijači,  bio  je u bolnici u induciranoj komi nakon što ga je jedan mladić napao na ulici i udario u glavu, a potom  je podlegao ozljedama i preminuo.

Koliko je značio Maradoni pokazuje i to što se slavni Argentinac odmah oglasio na svom Instagram profilu i oprostio se od njega dirljivom objavom.

U tuzi i nevjerici stanovnici rosarija pripremaju se za oproštaj od svog miljenika, a na video servisima pojavila se snimka njegove posljednje utakmice za  klub iz Rosarija. Pogledajte igrača  u svijetloplavom dresu s brojem – 7. Pogledajte kakvu je tehniku, ideju i maštu imao.  Nešto čudesno!

 

‘Ubili su idola, fantastičnog igrača. Mitskog nogometaša jednog grada. Ubili su nogometnu baštinu Argentine koja je danas zavijena u tugu’, izvijestio je američki portal ESPN. Tisuće čitatelja i stanovnika Argentine šalju sućute, izraze tuge i ogorčenja.

Carlovich je simbol nogometa u Rosariju, trećem po veličini gradu u Argentini, gdje se rodio i Lionel Messi.

Carlovich, sin hrvatskog vodoinstalatera, živio je u kući u kojoj se rodio kao najmlađi od sedmero djece. Uvijek je bježao od slave i novca, a hvalili su ga velikani argentinskog nogometa Diego Maradona, César Luis Menotti, José Pekerman i Marcelo Bielsa.

Carlovicheva diskretna karijera trajala je 15 godina. Počeo je igrati u Rosario Centralu, u prvoj ligi, no onda je nastupao u lokalnim nižim ligama a najslavnije trenutke je doživio u dresu Central Córdobe i Independiente Rivadavije koje je nazivao svojim ‘dvjema ljubavima’. Nikada nije uzletio na veliku međunarodnu scenu jer je El Trinche više volio uživati u životu nego na treninzima. Znao je i ne dolaziti na utakmice.

‘Puno je toga o meni izgovoreno, ali većinom neistine. Ono ono što je istina jest da nikada nisam volio biti daleko od svog kvarta, od roditeljske kuće i kafića u kojeg sam zalazio. Nisam volio biti daleko od svojih prijatelja i ‘Baska’ Artole koji me je učio kako udarati loptu kada sam bio dječak’, ispričao je prije nekoliko godina Carlovich. Karijeru je završio 1986. u Central Córdobi.

Maradona, koji je te godine s Argentinom postao svjetski prvak, došao je 1993. godine u klub Newell’s Old Boys gdje ga je jedan novinar dočekao s nazivom ‘najbolji nogometaš’. Maradona mu je odgovorio: ‘Najbolji nogometaš je već igrao u Rosariju, a on se zove Carlovich’.