Za Tottenham je jednom igrao Diego Maradona, u prijateljskoj utakmici protiv  milanskog Intera  1986. godine. Argentinac  Osvaldo Ardiles bio je ljubimac navijača Tottenhama  i dok je Engleska s Argentinom bila u ratu oko Falklandskog otočja. Da, igrao je godinama za Tottenham i tom se prigodom opraštao od londonskog kluba. Kao gost je nastupio u momčadi Tottenhama s Ardillesom i sam Diego Maradona. Koji je inače igrao za klubove –    Argentinos Juniors, Boca Juniors,  Barcelonu, Napoli, Sevillu  i Newells Old Boys

Maradona je bio atrakcija tog 1. svibnja 1986. godine na White Hart  Lineu, nastupao  je u momčadi zajedno s  Cliveom Allenom, Chrisom Waddleom i Glennom Hoddleom. Legendama   Tottenhama.

Osvaldo Ardiles je stigao u Tottenham zajedno s Ricardom Villom nakon Svjetskog prvenstva 1978. godine, trasirajući put budućim stranim zvijezdama u engleskoj Prvoj ligi,  istodobno stvarajući poseban odnos “spursa”  i Argentine,  koji od tada ostaje jak. Podsjećamo, Argentina je 1978. godine postala svjetski prvak, a Maradona nije bio među 22 prijavljena igrača, imao je tek 17  godina i u zadnji trenutak je otpao sa spiska izbornika Cesara luisa Menottija.

Maradona je igrao za Tottenham samo dva mjeseca prije bravuroznih partija na svjetskoj smotri u Meksiku gdje je Argentinu  doteglio  do naslov svjetskog prvaka, između ostalog davajući Englezima gol rukom, ali i majstorijom kada je predriblao gotovo pa cijelu momčad Gordon Albiona.

Dvoboj Tottenhama s  Maradonom protiv  Intera gledalo je 30-ak tisuća gledatelja i ulaznica s te utakmice poslastica je za kolekcionare.  Još nešto, Maradona  ima malo stopalo, broj šest i pol, po europski to je broj 40. Jedva su mu našli kopačke, posudio mu ih je igrač tottenhama Clive Allen.

“Njegov čisti magnetizam podigao je cjelokupnu atmosferu”, rekao je prije nekoliko godina  čuveni  engleski nogometaš  Glenn Hoddle, koji je pustio Maradoni da nosi njegovu majicu broj 10.

Početak utkamice je kasnio 15-ak minuta jer su navjiači uživli u zarijavanju maradone, s njegovim čuvenim tehniciranjem i igranjem s loptom. Dok je to činio stadionom su odjekivale   ovacije.

Tottenham je pobijedio s 2-1, gol je postigao za “spurse” i Maradona, drugi je bio djela Marca Falca.