On je istinska nogomtna legenda i u povijesti nogometa jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca. Bio je sjajan nogometaš, danas je trener i tek traži svoju afirmaciju, a kada ga spomenemo kroz glavu će vam proći nevjerojatni slobodni udarci kojima nas je oduševljavao godinama.

Većina ljudi zna kakav je majstor za slobodne udarce bio čuveni Roberto Carlos. Za one koji nisu imali prilike da vide njegove golove, evo jedan video sa nekim od njegovih najboljih golova. Uživajte 👌

Gepostet von Zanimljiva strana fudbala am Mittwoch, 15. April 2020

Rođen 10. travnja 1973. godine Roberto Carlos imao je zapanjujuću karijeru. Nastupao je za brazilsku nogometnu reprezentaciju na čak tri svjetska prvenstva, uključujući i svjetsko prvenstvo 2002. kada je Brazil osvojio naslov prvaka.

U Brazilu je imamo sjajne godine u Pamlmeirasu, pa je 11 godina je igrao za Real Madrid s kojim je osvojio četiri domaća prvenstva, tri puta Ligu prvaka i dva Interkontinentalna kupa. Također je jedan od šestorice igrača koji su nastupili u Ligi prvaka više od 100 puta. Ostala petorica su Paolo Maldini, Raúl, Oliver Kahn, David Beckham i Ryan Giggs.

Iz Reala je otipao u Fenerbahce gdje je i zaključio karijeru. FIFA ga je 1997. proglasila drugim najboljim svjetskim igračem, iza Ronalda.

U Realu nikad nisu imali tako dobro bočnog igrača, brzo, sjajnog nabacivanja, a slobdni udarci bili su priča za sebe. U tih 11 godina Reala(1996-2007) je
skupio 512 nastupa i zabio 65 golova. U siječnju 2006. postao je rekorder po najvećem broju nastupa za Real od ne-španjolskih igrača, oborivši tako rekord Argentinca Alfreda di Stefana koji je za Real nastupio 329 puta. Postao je jedan od najstandardnijih igrača u Realovoj postavi, igravši deset sezona zaredom 30 ili više ligaških utakmica.

Dana 9. ožujka, 2007, objavio je da ne želi produžiti ugovor sa Realom, te je 19. lipnja iste godine potpisao dvogodišnji ugovor za turski Fenerbahçe. Nakon dvije godine u Turskoj gdje je osvojio i turski superkup završio je karijeru u brazilskom Corinthiniansu. Gdje ga je čekao njegov prijatelj Ronaldo.

Roberto Carlos je za brazilsku nogometnu reprezentaciju nastupio čak 125 puta, te je zabio 24 gola. Nastupao je na svjetskim prvenstvima 1998., 2002. i 2006. Igrao je u finalu svjetskog prvenstva 2002., na kojem je Brazil osvojio svoj peti naslov svjetskog prvaka. Svoju reprezentativnu karijeru završio je 2006., nakon poraza u četvrtfinalu svjetskog prvenstva od Francuske.