Najuspješnija godina u povijesti Celtica bila je 1967. Te su godine nogometaši Celtica osvojla sva natjecanja u kojima su sudjelovali – škotsko prvenstvo, kup, liga-kup, Kup europskih prvaka! Međutim, te godine Celtic je doživio samo jedan neuspjeh. Porazio ga je zagrebački Dinamo i to na terenu Celtic parka u Glasgowu. Dinamo je kasnije te godine bio osvajač Kupa velesajamskih gradova i dobio je poziv od kasnijeg europskog prvaka, Celtica za odmjeravanje snaga.

Priča točno ide ovako.

Celticovi nogometaši pet godina nisu izgubili utakmicu na svom Parkhead stadionu. Jurišali su i na naslov europskog prvaka, što su sredinom te godine i ostvarili. U finalu su pobijedili milanski Inter. Dinamo se te zime 1967. godine spremao za nastavak borbe u Kupu velesajamskih gradova, a baza je bio nizozemski sportski centar Zeist. I stigla je unosna ponuda iz Celtica – nudimo vam osam tisuća dolara čekamo vas u Glasgowu! Novi trener Dinama Branko Zebec pristao je na utakmicu u Glasgowu. A Dinamo je dočekao kao sparing partner, na kao ozbiljan suparnik, toliko se Celtic osjećao moćno,

Na sveopće iznenđenje, jer Celtic je bio apsolutni favorit, Dinamo je pobijedio s 1-0, pogotkom Zambate u 89. minuti. Utakmica se igrala 7. veljače 1967. pred 65 tisuća gledatelja, a za Dinamo su nastupali: Škorić, Cvek, Braun, Jukić, Brnčić, Ramljak, Lamza, Gračanin, Zambata, Gucmirtl i Rora.

Prošla je čak 31 godina do novog sraza Celtica i Dinama, bilo je to u okviru kvalifikacija za Ligu prvaka 1998. godine. Prva utakmica 12. kolovoza 1998. u Glasgowu je pripala Celticu s 1-0. No, u Zagrebu je Celtic doživio pravi debakl. Dinamo kojeg je predvodio izvrstan Robert Prosinečki pobijedio je čak s 3-0 i plasirao se u Ligu prvaka.