Tužno je pogledati tablicu 2. HNL na kraju ove sezone koja srećom nije ni završena. Na vrhu je Šibenik a debelo na dnu vinkovačka Cibalija, slavan klub koji je čini se dotaknuo samo dno. Ove godine u 19 drugoligaških susreta uspjeli su samo dva puta pobijediti,  sedam puta su odigrali nerješeno i 10 puta su teren napustili poraženi. Ipak neće ispasti ali…

Klub  koji je osnovan prije 101 godine kao Hrvatski građanski željezničarski klub Cibalia, svoje svijetle trenutke počinje doživljavati šezdesetih godina prošlog stoljeća kada pod imenom Dinamo Vinkovci  ulazi u drugu jugoslavensku ligu a onda 1982 i u u prvu gdje je igrao pet sezona, nakon čega je administrativnim putem izbačen u Drugu saveznu nogometnu ligu. Godine 1990. vraćeno mu je staro i prvotno ime Cibalia. Najveći uspjesi u HNL-u su finale kupa 1999. te nekoliko igranja u Intertoto kupu i Europskoj ligi.Nakon sezone 2017/2018 klub je izbacen iz 1. u 3. HNL zbog dugova i financijskih problema. Danas su i dalje na samom dnu.

Za Dinamo odnosno Cibaliju igrali su veliki igrači  kao što su Sulejman Halilović (reprezentativac, najstrijelac lige 1983.), Ivica Šesto, Martin Novoselac, Petar Bručić, Stjepan Bogdan, Dušan Kesić, Svetozar Mirosavljević, Vlado Maroslavac, Franjo Šafran, Stjepan Sekulić, Dražen Jerković, Ivica Tunjić, Lušić S. , Lušić N., Milorad Rajović, Davor Čop (najbolji strijelac lige 1985.), Ante Šećer, Mile Urošević, Nevres Zahirović, Ivica Cvitkušić, Mijo Ručević, Igor Štimac, Nikola Jerkan, Josip Veber, Mladen Kemo Bogdanović, Tomislav Ivković (reprezentativac) , Ivan Budinčević, Ivica Duspara, Ivan Bošnjak (najbolji igrač u izboru Sportskih novosti), Sead Halilović,Marijan Mrmić, Goran Meštrović, Mladen Bartolović… Treneri su bili Otto Barić, Tonko Vukušić, Ivo Šušak, Branko Karačić, Stanko Mršić, Mile Petković… i mnogi drugi.

A kako je taj klub igrao sredinom osamdesetih godina prošlog stoljeća kada je tzv. zlatna generacija braće Lušić i Sulejmana Halilovića, Martina Novoselca, Tomislava Ivkovića igrala najlepršaviji nogomet u bivšoj državi pogledajte u sažetku utakmice sa zeničkim Čelikom za ulazak u najelitnije natjecanje. Posebnost te utakmice je u komentiranje legendarnog Mladen Delića.