fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

28 svi 2022

Objava

POVRATAK NOGOMETA U ENGLESKOJ: “Preveliki izazov” za hitne službe
epa08111062 Manchester United's Marcus Rashford (R) scores a goal during the Carabao Cup first round semi-final soccer match between Manchester United and Manchester City held at Old Trafford in Manchester, Britain, 07 January 2020. EPA/PETER POWELL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
Nogomet

POVRATAK NOGOMETA U ENGLESKOJ: “Preveliki izazov” za hitne službe 

Engleska nogometna Premier liga mogla bi biti nastavljena u lipnju, ali postoji bojazan među vodećim ljudima britanskih hitnih službi da će odigravanje nogometnih utakmica predstavljati “velik izazov”.

Posljednje utakmice engleskog prvenstva odigrane su 13. ožujka, a onda je pandemija bolesti COVID-19 paralizirala Veliku Britaniju. Čelnici Premier lige će u petak održati sastanak na kojem će se raspravljati o projektu “Restart”, kojim je planiran nastavak ligaških natjecanja u lipnju.

Svi klubovi su već dobili obavijest da će samo “stadioni s odobrenjem” biti korišteni za odigravanje utakmica bez nazočnosti gledatelja na tribinama. No, i u takvim okolnostima, tvrdi policijski službenik Mark Roberts, mogući su problemi.

“Svi trebamo sagledati što je to potrebno kako bi utakmice mogle biti odigrane. Treba vidjeti što to trebamo učiniti da ih uspijemo izvesti, potencijalno na svim stadionima, ali isto tako i na neutralnim, kontroliranim igralištima, ako od toga može biti koristi, pogotovo sa medicinske strane”, izjavio je Roberts te naglasio da jedan od potencijalnih problema može biti okupljanje navijača izvan stadiona, pri čemu je vrlo izgledno da se neće pridržavati pravila o socijalnom distanciranju.

“Lako je moguće da ako se ljudi počnu okupljati i time ugroze opće zdravlje, to može značiti da se utakmice ne mogu održavati”, zaključio je Roberts.

U Manchester Unitedu su se već počeli pripremati za nastavak natjecanja, ali i za razdoblje kad će se gledatelji moći vratiti na stadione. Naime, klupskom vodstvu je dopušteno da krene s radovima na jednoj od tribina Old Trafforda, na kojoj bi se implementirala sigurna stajaća mjesta. Radi se o tribini u sjeveroistočnom kvadrantu stadiona, na kojoj će biti izgrađeno 1.500 mjesta s pregradama.

Ako taj dio stadiona prođe na testu, vodstvo Manchester Uniteda planira prilagodbu proširiti i na ostale prostore Old Trafforda već za početak nove sezone 2020./21.

Vezane vijesti

Komentari