Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

05 velj 2023

Objava

PREDSJEDNIK GETAFEA OTKRIO UEFINU TAJNU: Europska i Liga prvaka u istom gradu
Nogomet

PREDSJEDNIK GETAFEA OTKRIO UEFINU TAJNU: Europska i Liga prvaka u istom gradu 

UEFA planira završiti svoju Ligu prvaka i Europsku ligu igranjem svih krugova natjecanja od četvrtfinala nadalje u jednom gradu, tvrdi predsjednik španjolskog prvoligaša Getafea Angel Torres.

I Liga prvaka i Europska liga su prekinute u osmini finala u ožujku zbog koronavirusa. Finale Lige prvaka, koje je bilo predviđeno da se igra u Istanbulu, kao i finale Europske lige koje se treba igrati u Gdansku, također su odgođeni.

“UEFA-ina ideja je da se u Ligi prvaka i Europskoj ligi igraju, počevši od četvrtfinala, po jedna utakmica na događaju organiziranom u jednom gradu, no ništa još nije službeno potvrđeno”, kazao je Torres za španjolsku radio postaju Cadena COPE u petak.

“Tu će odluku donijeti na sastanku izvršnog odbora UEFA-e 17. lipnja.”

Od grupne faze nadalje svaki se krug natjecanja do finala igra u dvije utakmice – jedna kod kuće, a druga u gostima.

“Uspostavljena je radna skupina uz sudjelovanje predstavnika liga i klubova s ciljem razmatranja kalendara i formata koji bi nam omogućili da završimo aktualnu sezonu. Razmatraju se različite opcije i za sada nije donesena nikakva odluka”, objavila je UEFA.

Prva utakmica osmine finala Europske lige između Getafea i Intera u Milanu odgođena je zbog koronavirusa.

Prva utakmica osmine finala Europske lige Seville kod kuće protiv Rome također je odgođena iako je odigrano drugih šest utakmica Europske lige.

Trebaju se još odigrati i uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka iako su Atletico Madrid, PSG, Atalanta i Leipzig već osigurali mjesto među zadnjih osam.

Vezane vijesti

Komentari