fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

21 svi 2022

Objava

PREDUGO TO ZNAMO: Bez Janice I Ivice  to nije to, a stoji više od 20 milijuna kuna
screenshot
Ostali sportovi

PREDUGO TO ZNAMO: Bez Janice I Ivice to nije to, a stoji više od 20 milijuna kuna 

Organizacija utrka skijaškog Svjetskog kupa košta grad Zagreb više od 20 milijuna kuna i tolika svota razlog je čestih prijepora. Dakako, zbog činjenice da se na ovome natjecanju više ne osjeća onaj naboj i zanos otprije. Kada su svojim uspješnim nastupom sestra i brat Kostelići dizali euforiju. I tako je već nekoliko godina, utrka i dalje puno stoji i mnogi se pitaju je li nam uopće potrebna?

Osjetilo se, i te kako se osjetilo, da raspoloženje i ugođaj na ovoj priredbi nije ni blizu nekdašnjem. Ponajprije, nedostaje hrvatskih natjecateljki koje bi mogle konkurirati za postolje. Izgleda da je s odlaskom najprije Janice Kostelić, a kasnije i Ivice, nestala i čarolija “Snježne kraljice”.

Unatoč silnom trudu organizatora, svim mogućim programima i sadržajima ipak je najveća vrijednost ove priredbe bila sama Janica Kostelić koja bi uvijek konkkurirala za vrh plasmana i time motivirala gledatelje da napune planinu i navijaju kao na nogmetnoj utakmici.

Sad je takva atmosfera povijest. Ne, nije atmosfera ovoga puta bila sablasna, okupilo se gledatelja na ciljnoj ravnini, kažu da ih je bilo nešto više oko pet tisuća (malo nategnuto, op. p.). Što nije apriori loše. No, oni koji bolje pamte mogu biti samo sjetni i nesretni, jer ono što je ovo natjecanje bilo nekad danas više nije.

Stoga, pitanje smisla održavanje ovakvih utrka bez hrvatskih skijaša ili skijašica koji mogu dosegnuti vrijedniji plasman i te kako stoji. Kad se tome pribroje saznanja da ova utrka u više od deset godina postojanja nije pokrenula skijaški kotač zamašnjak, ponajprije tu mislimo na mlade nade koje bi danas-sutra mogle biti konkurentne u Svjetskom kupu onda je posve jasno zašto postoje “neprijatelji” ove sportske priredbe.

Dvadesetak milijuna kuna? Samo je tu problem. Inače, sve je lijepo, ali to nije to.

Vezane vijesti

Komentari