Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

07 pro 2022

Objava

PREKO NOĆI SE STVARI MOGU PROMIJENITI: Čak 36 novooboljelih od čega 22 na Braču
foto: screenshot
Korona virus

PREKO NOĆI SE STVARI MOGU PROMIJENITI: Čak 36 novooboljelih od čega 22 na Braču 

“U Hrvatskoj u protekla 24 sata imamo novodijagnosticiranih 36 oboljelih. To je ukupno 1161. Ukupan postotak nalaza jučer je je 4,98%. Hospitaliziranih je 184, četiri manje nego jučer a 21 osoba je otpuštena iz bolnica. Ukupno je oporavljenih 1689”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Potvrdio je da je 22 od 36 novozaraženih s Brača.

“Moramo se pridržavati mjera, jedan krivi korak je dovoljan. Pozivam i svoje otočane da se pridržavaju mjera, jer to onemogućava virus.”

“Ova brojka od 36 je dokaz da se preko noći sve može promijeniti. Imali smo danima jednoznamenkaste brojke, danas imamo 36. Ne radi se ovdje o posljedicama popuštanja mjera, na Braču su tri epidemiologa i ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije. Radi se, kako sad stvari stoje, o pacijentu koji se vratio iz splitske bolnice, kojeg su posjetili prijatelji, rodbina. Od 37 kojih su bili s njim u kontaktu, zasad je 22 pozitivno. U Dubrovniku imamo dva novozaraženih”, rekao je šef HZJZ-a Krunoslav Capak.

“Mi ćemo se nakon press konferencije, dogovoreno je već da dvoje epidemiologa HZJZ-a idu sutra u Split u pomoć, naprosto je epidemiološka situacija takva”, rekao je Capak i dodao da se tek treba odlučiti koje će se mjere poduzeti.

“Na temelju informacija koje imamo, ovo što se dogodilo u Domu u Splitu se odavno razriješilo o čemu se radi. Što se novih događaja tiče, nemamo još informacija ima li elemenata propusta i krivnje. Činjenica je da Splitsko-dalmatinska županija ima najviše zaraženih u Hrvatskoj, ali to je druga najveća sredina nakon Zagreba, nema ništa čudno u toj brojci”, rekao je Capak.

“Navodno je jučer testiran i taj potencijalni nulti bolesnik koji se vratio iz splitske bolnice. On je bio u bolnici od 11. i 17. travnja. On je navodno negativan na koronavirus, no treba još vidjeti nalaz. Da nije bilo toliko posjeta, ne bi se ovo dogodilo. Moramo paziti kako se ponašamo”, rekao je Beroš.

Novinari su postavili pitanje razmišlja li se o stavljanju Brača u karantenu.

“Treba vidjeti može li se prekinuta komunikacija i prijenos virusa. Tek kad vidimo to moći ćemo ocijeniti treba li Brač staviti u karantenu. Ako se može prekinuti kontakt između mjesta, onda ćemo se svakako odlučiti za karantenu”, odgovorio je Capak.

Vezane vijesti

Komentari