fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

21 svi 2022

Objava

NA DAN ROĐENDANA GA SE SJETIMO – IVAN TURINA:   Umro je u snu, srčana mana koju je imao bila je kobna
Nogomet

NA DAN ROĐENDANA GA SE SJETIMO – IVAN TURINA: Umro je u snu, srčana mana koju je imao bila je kobna 

Danas bi slavio rođendan, no ostalo je sjećanje, tužno da tužnije ne može biti. Rođen je 3. listopada 1980. godine, a umro je 2. svibnja 2013. godine. Pretpostavljalo se, i potvrdilo, kako je preminuo u snu od zatajenja srca.

Turina je branio za Dinamo od 1998. do 2007. godine, te je u tom razdoblju ostvario 73 nastupa za klub. Nakon Dinama igrao je za grčki Xanthi i poljski Lech iz Poznana, da i 2010. stigao u AIK iz Stockholma. Bio je članom svih hrvatskih mlađih selekcija, a 2006. godine protiv Hong Konga je upisao i jedini nastup za najbolju vrstu.

Iza Turine su ostali supruga i dvije kćekre u dobi od jedne i dvije godine.

Na ispraćaj mu je stigla cijela momčad Dinama, Lokomotive i AIK-a, kao i brojni nogometni dužnosnici, obitelj i prijatelji. U njegovu čast Dinamo i AIK odigrali su prijateljsku utakmicu 13. svibnja 2013. u Stockholmu. Šveđani su mu priredili i spektakularan oproštaj na tribinama i na terenu, a prizore s te utakmice pamtimo još i danas.

“Mogu potvrditi kako je Ivan Turina mrtav, ali nema pokazatelja kako se radi o nasilnoj smrti”, rekao je prij ešest godina glasnogovornik policije u Stockholmu Patrik Nuss.

Predsjednik AIK-a iz Stockholma, za kojega je branio danas preminuli hrvatski vratar Ivan Turina, Johan Segui izjavio je za švedske medije kako su u klubu znali da Turina ima urođenu srčanu manu, ali da je inače bio potpuno zdrav.
“Znali smo da je imao urođenu manu, ali je bio potpuno zdrav”, rekao je Segui.

Turina je u AIK stigao 2010. godine, a prije potpisa ugovora obavio je detaljne liječničke pretrage. Ranije ove godine Turina je s AIK-om potpisao produljenje ugovora do 2016. godine. Vijest o smrti prvog vratara njihova kluba rastužila je navijače AIK-a koji pred ulazom u klupski trening-centar ostavljaju šalove i cvijeće u znak počasti Turini.

Nakon boravka na posudbama u Croatiji iz Sesveta, Kamen Ingradu, Osijeku i Dubravi, Turina se u ljeto 2003. vratio u Dinamo gdje je nekoliko sezona bio prvi vratar.

U ljeto 2007. godine otišao je u grčki Xanthi, nakon čega odlazi u poljski Lech iz Poznanja. Nakon kratkog povratka u Dinamo, u svibnju 2010. Turina je otišao u AIK iz Stockholma čije je boje branio do 2. svibnja 2013. godine.

Ivan Turina je branio za sve mlađe uzraste hrvatske reprezentacije, a za najbolju vrstu odigrao je jednu utakmicu i to 1. veljače 2006. godine protiv Hong Konga.

Vezane vijesti

Komentari