fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

25 lip 2022

Objava

PRVA PREPREKA KOŠARKAŠA  PREMA IGRAMA U TOKYJU:  Brazil kojeg vodi Aco Petrović
Košarka

PRVA PREPREKA KOŠARKAŠA PREMA IGRAMA U TOKYJU: Brazil kojeg vodi Aco Petrović 

Hrvatska će prvu utakmicu na kvalifikacijskom košarkaškom turniru za plasman na OI otvoriti protiv reprezentacije Brazila 24. lipnja u 20,00 sati, a drugu će utakmicu igrati dan poslije u isto vrijeme protiv Tunisa, objavila je FIBA na svojim službenim stranicama.

FIBA je u četvrtak objavila raspored i točno vrijeme igranja utakmica na kvalifikacijskim turnirima za olimpijske igre koji se igraju u Hrvatskoj, Kanadi, Litvi i Srbiji od 23. do 28. lipnja.

Hrvatska će tako prvu utakmicu u skupini B igrati 24. lipnja u 20,00 sati protiv Brazila, a drugu 25. lipnja protiv Tunisa također u 20,00 sati. U skupini A u Splitu igraju Njemačka, Rusija i Meksiko. Ako Hrvatska prođe u polufinale, onda će i za vikend 27. lipnja igrati protiv suparnika iz A skupine.

Kvalifikacije se igraju na četiri različita turnira, svaki ima po šest sudionika, a samo pobjednici turnira će se plasirati na Olimpijske igre. Ranije su nastup na OI osigurale Argentina, Australija, Francuska, Iran, Nigerija, Španjolska, SAD i Japan kao domaćin.

Uz Split drugi gradovi domaćini kvalifikacijskog turnira su Beograd, Kaunas i Victoria. Na turnirima će se ukupno natjecati 24 nacije, a samo pobjednici turnira odlaze na Olimpijske igre.

Vezane vijesti

Komentari