fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

20 svi 2022

Objava

PSG POSTAO PRVAK: Hrvat najbolji golman lige, a nije Šego!
Foto: facebook/hrs
Rukomet

PSG POSTAO PRVAK: Hrvat najbolji golman lige, a nije Šego! 

Parižani su imali šest bodova prednosti osam kola prije kraja ispred Nantesa. Oni će slijedom toga i u novu Ligu prvaka koju će činiti 16 klubova, a drugo mjesto, koje je dosad vodilo tamo, odvest će Nantes, Nimes i Montpellier u novu Europsku ligu.

I Francuzi su prelomili da neće više čekati. Predsjednik Macron naložio je produženje izvanrednog stanja u zemlji, a u rukometnoj ligi to su shvatili kao poruku da se uvjeti za skori nastavak sezone neće stvoriti.

Za razliku od većine liga koje su napravile isto, Francuzi su, nakon što su otkazali kup, proglasili i prvaka, kao što su i, primjerice, Poljaci Kielce. Ne bi bilo puno neodumica i da se sezona nastavila, pa su za zelenim stolom dali naslov PSG-u, njima šestom u nizu.

Parižani su imali šest bodova prednosti osam kola prije kraja ispred Nantesa. Oni će slijedom toga i u novu Ligu prvaka koju će činiti 16 klubova, a drugo mjesto, koje je dosad vodilo tamo, odvest će Nantes, Nimes i Montpellier u novu Europsku ligu.

Nitko od klubova neće ispasti, a ući će Cesson i Limoges pa će od sljedeće sezone liga brojati 16 klubova umjesto dosadašnjih 14.

Na kraju i jedno zgodno saznanje iz ove, uz njemačku, najjače lige na svijetu. Mate Šunjić završio je sezonu kao golman s najviše obrana u prvenstvu. U svom Ivryju zaustavio je 179 obrana (28 posto), jednu više od drugog Desbonneta. Zanimljivo reprezentativni čuvar mreže Marin Šego na osmom mjestu stao je na 134 (27 posto).

 

Vezane vijesti

Komentari