fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

28 svi 2022

Objava

RASPAD ‘SAVRŠENOG’ KLUBA: Hoće li nagodinu Etihad izgledati ovako?
facebook/man city
Nogomet

RASPAD ‘SAVRŠENOG’ KLUBA: Hoće li nagodinu Etihad izgledati ovako? 

Aktualni engleski nogometni prvak Manchester City izbačen je odlukom UEFA-e iz svih europskih natjecanja sljedeće dvije sezone. Zbog kršenja financijskog fair-play pravilnika, zbog krivog prikazivanja dohodaka od strane sponzora, zbog još nekih prekršaja u ekonomskom spektru AgueroSterlingMahrez i ostali Građani naredne dvije godine neće u Europu.

Ali ništa od toga još nije službeno potvrđeno. Žalba na odluku krovne europske nogometne kuće odgađa izvršenje kazne, a iz redova Cityja već su najavili da će u što kraćem periodu otići na CAS, međunarodni sud za sport kako bi se taj slučaj tamo odvio do kraja.

Bit će to, već je sada jasno, medijski najpraćeniji slučaj otkako CAS u švicarskoj Lausannei odlučuje o sporovima između subjekata u sportu. Manchester City protiv UEFA-e. Milijuni protiv pravila koja se moraju poštovati.

Engleski mediji odmah su se raspisali o svim mogućim događajima koja očekuju klub s Etihada. Ono što znamo je da se zasad ništa nije promijenilo i da se neće promijeniti do kraja ove sezone. Cityju ostaju osvojeni bodovi i plasmani u svim natjecanjima, ali otvaraju se mnoge istrage.

Mirror tako piše da će se Premier liga detaljnije pozabaviti Cityjevim financijama koje će također istraživati mnogo dublje no do sada. Ako se pokaže da nisu poštovana pravila, klubu prijeti oduzimanje bodova. Kada i koliko točno, još se također ne zna, ali će se saznati nakon što se dovrše istražne radnje koje će voditi Premier liga.

Neki idu toliko daleko pa kažu da će se, za vrijeme za koje se tvrdi da su kršena financijska pravila, a to je između 2012. i 2016. godine, oduzimati bodovi što bi teoretski moglo značiti da će City ostati bez svoje dvije titule prvaka Engleske, ali to je malo vjerojatna opcija. Spominje se i mogućnost izbacivanja u treću ligu, vidjet ćemo…

Raspad, činilo se savršenog sustava? Dogodi li se ijedan od mogućih scenarija, zvijezde i trener će otići a stadion bi mogao izgledati kao na gornjoj slici!

Vezane vijesti

Komentari