Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

29 ožu 2023

Objava

RASTE BROJ UMRLIH: Sve tri novo preminule osobe starije od 80 godina, ali…
Foto: Vlada RH
Korona virus

RASTE BROJ UMRLIH: Sve tri novo preminule osobe starije od 80 godina, ali… 

Sa današnjim danom u Republici Hrvatskoj imamo 15 osoba umrlih od posljedica koronavirusa.

Za razliku od jučer novooboljelih u RH je 56 čime se ukupna brojka popela na 1182 bolesnika, rekao je ministar Beroš. “10,9 posto od testiranih su pozitivni. Od jučer su preminula još tri bolesnika”, rekao je ministar i potvrdio informacije županijskih stožera.

“Naša epidemiološka situacija je i dalje linearna. Održimo ju takvom”, rekao je Beroš.

Preminule su tri osobe, jedna u Zadru, jedna u Osijeku i jedna u Dubrovniku.

U Osijeku je preminuo 82-godišnji pacijent, dok je pacijent u Zadru imao 88 godina. Pacijent iz Osijeka bio je onkološki pacijent, dok je pacijent iz Zadra bio kronični bolesnik. Pacijent iza Dubrovnika ima je 85 godina i bio je na intenzivnoj njezi.

Krunoslav Capak je iznio detalje o preminulima u Osijeku rekavši kako je jedna osoba preminula još 31.siječnja te da osoba u trenutku smrti nije bila pozitivna, ali je uzet bris koji je testiran i koji je stigao sada.

“U Nuštru je zaraženo dijete, od četiri mjeseca zarazilo se od majke, oboje su stabilno”, rekao je i dodao kako je najviše zaraženih u dobi od 50 do 60 godina.

Krunoslav Capak je odgovorio na pitanje o stanju u Gradu Zagrebu. Rekao je kako baze podataka MUP-a i HZZO-a nisu usklađene i dodao kako je situacija u gradu dobra.

“Imamo zadnjih dana po 9ili 10 oboljelih. Situacije na Rebru i Dubravi su riješene i imamo situacijuu u KBC Sestara Milosrdnica, ljudi su u izolaciji i nema nikakve opasnosti”, rekao je.

Odgovorio je potom i na pitanje o cjepivu u SAD-u.

“Bila je vijest da se cjepivo stavlja na kliničku studiju, što ne znači da je spremno jer tot traje i po šest, sedam mjeseci. Tek će kliničke studije pokazati je li cjepivo primjereno ili ne”, zaključio je.

Vezane vijesti

Komentari