fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

25 lip 2022

Objava

PORUKA VELIKANA DEL PIERA:  “Zašto se nogomet mora promijeniti? Da bi opstao”!
Nogomet

PORUKA VELIKANA DEL PIERA: “Zašto se nogomet mora promijeniti? Da bi opstao”! 

 

Ne možemo se više skrivati, nogomet se mora promijeniti, kazao je legendarni talijanski nogometaš Alessandro Del Piero (45) koji posljednjih godina živi u Los Angelesu.

“Svi mi prolazimo kroz nešto što će nas zauvijek promijeniti,” kazao je Del Piero u razgovoru za La Gazzetta dello Sport.

“Moramo iskoristiti ovu priliku kako bi razmislili kako želimo napredovati, što treba promijeniti i zatim stvarno pritisnuti gumb za resetiranje”, nastavila je legenda talijanske reprezentacije i Juventusa.

“Ne znam što će se dogoditi, ali ne možemo se više sakriti. Ono što ne smijemo nastaviti raditi je gledati samo u sadašnjost, bez vizije i poslovnih izgleda. Ravnoteža između troškova i prihoda ne mora samo jamčiti da klub može preživjeti, već s vremenom i napredovati i ne ovisiti samo o nekoliko rezultata,” dodao je.

Del Piero smatra kako se talijanski nogomet izolirao i udaljio od navijača.

“Talijanski se nogomet izolirao, udaljen je od navijača, kako zbog slike koju igrači daju – često pogrešne – i što su stadioni neprikladni za obitelji. Moramo smanjiti propise, usredotočiti se na nogometni spektakl, imidž i konkurentnost,” poručio je.

Del Piero je karijeru počeo u Padovi, a potom je 19 sezona nosio dres Juventusa. U poznijim igračkim godinama odradio je dvije sezone u Sydneyju, te četiri mjeseca u Indiji.

U dresu “torinske Stare dame” je upisao rekordnih 705 nastupa i rekordnih 290 golova osvojivši 18 trofeja. Za talijansku reprezentaciju je odigrao 91 nastup i postigao 27 golova osvojivši svjetski naslov 2006.

Od ožujka 2018. živi u Los Angelesu gdje ima restoran.

Vezane vijesti

Komentari