fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

26 svi 2022

Objava

RUSI PONUDILI DOMAĆINSTVO EURA: Spremni smo, organizirali smo zadnje svjetsko..
Foto: HINA/ EPA/LAURENT GILLIERON
Nogomet

RUSI PONUDILI DOMAĆINSTVO EURA: Spremni smo, organizirali smo zadnje svjetsko.. 

Uefa će danas održati krizni sastanak vezano uz posljedice pandemije korona virusa na europski nogomet i Europsko nogometno prvenstvo 2020 koje se ovog ljeta (12. lipnja – 12. srpnja) trebalo održati u 12 europskih zemalja, a danas taj termin djeluje kao čista znanstvena fantastika.

I prije video-konferencijskog poziva sa predstavnicima svih 55 zemalja Uefinih članica, najveća od njih već je ponudila spas:

– Pa naravno da smo spremni. Organizirali smo zadnje Svjetsko prvenstvo, imamo i iskustvo i infrastrukturu, ali moramo znati o kakvom bi se formatu radilo i koliko bi se utakmica igralo – kaže Aleksej Sorokin, čovjek koji je bio na vrhu Organizacijskog odbora na našim srcima zauvijek posebnom Mundijalu 2018.

Sorokinove je riječi prisnažio zamjenik predsjednika ruske Vlade Dimitri Černičenko (‘Naše je iskustvo u organizaciji najvećih svjetskih sportskih događaja neupitno i svima poznato’), a onda i ruski ministar sporta Oleg Matizin (‘Spremni smo poduzeti sve mjere kako bi osigurali sigurnost svih sportaša’).

Nisu istaknuli kada bi to bili spremni, ali realno: možda krajem godine ili sljedećeg ljeta. Kako sada stvari stoje, ovog lipnja sigurnost još neće moći jamčiti nitko nikome.

Vezane vijesti

Komentari