Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

24 ožu 2023

Objava

‘SAMO’ 40 NOVOOBOLJELIH: Među zaraženima 2 bebe, umro muškarac srednje dobi
Foto: Vlada RH
Korona virus

‘SAMO’ 40 NOVOOBOLJELIH: Među zaraženima 2 bebe, umro muškarac srednje dobi 

U Republici Hrvatskoj danas potvrđen jedan novi smrtni slučaj, umro je muškarac srednjih godina koji je prije koronavirusa bio zdrav. Ukupan broj mtvih zbog koronavirus u Hrvatskoj je 16 na današnji dan.

Ukupan broj slučajeva je 1222, što je za 40 više slučajeva nego jučer.

Na respiratoru je 36 osoba, priopćio je ministar Beroš.

“Iako je naša linija linerna, ne smije biti mjesta za opuštanje. Moramo biti dosljedni i moramo se držati uputa Stožera”, kazao je ministar.

Ministar Božinović dao je apel o e-propusnicama. Izdano ih je 556.221, a odbijeno je preko 16 tisuća. “Zbog velikog broja zahtjeva zamoljeni smo da apeliramo na sve one za 250 zaposlenih, da to sami učine. Svjesni smo opterećenja pa ponavljamo da poslodavci koji nisu bili u mogućnosti, vrijedit će ranije izdane propusnice do srijede”, kazao je.

Krunoslav Capak je objasnio serološke testove. “Njima se detektiraju antitijela. Testovi njih detektiraju. Nama to nije prioritet, što možemo pomoću PCR testova koji detektiraju genom virusa. To nam je prioritet. Serološke ćemo kroz vrijeme provesti, imamo nekoliko ponuda i nekoliko smo već isprobali”, kazao je Capak.

Božinović je komentirao kada će se otvoriti tržnice. “Jutros je održana videokonferencija i dane su upute nacionalnim stožerima oko epidemiološkim mjerama. U ovom trenutku lokalni stožeri rade sve kako bi se pripremile tržnice za prihvat robe i za otvaranje. To uključuje i zaštitare i druge koji će pratiti pridržavaju li se svi mjere. Kada dobijemo povratnu informaciju, moramo krenuti u sve spremni kako ne bismo izazvali nova žarišta”, rekao je Božinović.

Vezane vijesti

Komentari