Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

05 velj 2023

Objava

SAMO NEKA SE OVAJ TREND NASTAVI: U RH više izliječenih od aktivno bolesnih
Foto: Vlada RH
Korona virus

SAMO NEKA SE OVAJ TREND NASTAVI: U RH više izliječenih od aktivno bolesnih 

U proteklih 24 sata u Hrvatskoj imamo 14 novih bolesnika, što daje ukupan broj od 2030 bolesnika.

Oporavilo se 1103 ljudi, odnosno 69 više u odnosu na jučer. U nedjelju ujutro u KBC-u Split preminuo je 69-godišnji korisnik splitskog Doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj. On je 55 žrtva koronavirusa u RH od izbijanja pandemije.

Potom se obratila Alemka Markotić rekavši kako se vidi da situacija ide nabolje jer i u Zaraznoj klinici sada imaju slobodnih mjesta za nove bolesnike.

“Postigli smo dobre rezultate i u Zaraznoj i u državi ii svugdje. Nemojte da opet imamo nove bolesnike u Zaraznoj. Odradimo prvu fazu popuštanja dobro, disciplinirano i promišljeno. Za očekivati je da će ljeto, ako se budemo dobro ponašali biti sa manje bolesnih. Ali moramo biti svjesni da ovo može biti sezonski i moramo biti, ne u grču ali oprezni. Na jesen možemo opet imati veći broj bolesnika. Moramo shvatiti da ćemo ove usvojene mjere morati duže prakticirati. Volimo reći da smo ‘mala zemlja za veliki odmor’ i to će nam pomoći ako budemo disciplinirani. Puno puta u povijesti smo ‘bili mali narod za velika djela’, pokažimo to još jednom”, rekla je.

Vezane vijesti

Komentari