fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

25 lip 2022

Objava

SAMOHVALA ČEFERINA:  UEFA će iz krize kao pobjednik, biti će i publike
Nogomet

SAMOHVALA ČEFERINA: UEFA će iz krize kao pobjednik, biti će i publike 

Predsjednik Europskog nogometnog saveza (UEFA) Aleksander Čeferin izjavio je kako će europski nogomet prevladati teškoće nastale pandemijom Covida-19 te da se nada povratku gledatelja na stadione već ove jeseni.

“Čovječanstvo je preživjelo mnoge ratove i epidemije, pa će sasvim sigurno i novi koronavirus, a nadam se da će se na stadione već na jesen vratiti i navijači”, kazao je Čeferin u razgovoru za ljubljanski dnevni list “Dnevnik”.

“UEFA će iz ove krize izaći kao pobjednica i financijski je preživjeti kao i nacionalni nogometni savezi”, nastavio je slovenski pravnik i odvjetnik koji je na čelo UEFA-e došao prije četiri godine, a prije toga djelovao kao predsjendik Slovenskog nogometnog saveza.

Čeferin je početkom travnja u Slovenjij izazvao političku buru, kritizirajući “katastrofističke” tonove koje je u svojim javnim nastupima o posljedicama epidemije najavljivala tada nova vlada premijera Janše koju je okrivio za stvaranje lošeg raspoloženja u društvu, pesimizam i lošu javnu komunikaciju, pa su se pojavila nagađanja da namjerava ući u slovensku politiku nakon završetka sadašje dužnosti, što nije sasvim zanijekao.

U novom intervjuu za “Dnevnik” Čeferin je kazao da sada nema “skoro nikakav kontakt” sa sadašnjom vladom kojoj je na početku epidemije pomogao omogućivši donaciju potrebnog medicinskog materijala iz Kine putem osobnih veza s Jackom Maom, osnivačem kompanije Alibaba.

“Nemam s njima nikakav kontakt i drago mi je da s tim ljudima imam što manje posla, a moj stav da bih im mogao pomoći pokazao se naivnim”, kazao je Čeferin za ljubljanski dnevni list, ali je posredno kritizirao desnu vladu Janeza Janše rekavši kako u Sloveniji primjećuje sve nižu kulturu dijaloga, napade na novinare i pravosudni sustav te druge društvene sisteme.

“Treba prestati sa sramotnom retorikom, optuživanjem i traženjem prividnih neprijatelja od prije 70 godina i poglede usmjeriti u budućnost”, kazao je Čeferin, aludirajući na konflikte između sadašnje vlade i novinara te optužbe da su neke današnje društvene strukture u Sloveniji povezane s razdobljem komunističkog režima.

“Većina Slovenaca je pozitivna, ali ih znaju nadglasati negativci jer su agresivni i primitivni”, dodao je Čeferin.

Kombinacija o mogućem ulasku Čeferina u slovensku visoku politiku bazira se na teoriji da ljevica i desni centar u svakom izbornom ciklusu trebaju “novo lice” koje će okupiti snage dovoljne da se suprotstave Janezu Janši, kao predvodniku stranaka desnice kojega se redovno optužuje za ekstremizam ili populističke i autoritarne tendencije, a u normalnim okolnostima na svakim parlamentarnim izborima osvaja relativnu većinu glasova iako obično nedovoljnu za sastavljanje koalicije.

Kao “nova” lica u slovenskoj politici takve su pobjede nad Janšom uspijevale gradonačelniku LJubljane Zoranu Jankoviću te bivšim premijerima Miri Ceraru i Marjanu Šarecu koji su svoje nove stranke osnivali nekoliko mjeseci pred same izbore kao svježa lica u politici, bez ranijih afera i političke prtljage, ali se uspjeh njihovih kasnijih koalicijskih vlada obično pokazivao dvojbenim.

(Hina) xfl yzm

VEZANE VIJESTI

UEFA svakom savezu isplaćuje po 4.3 milijuna eura

UEFA demantirala vijest o preporuci prekida europskog nogometa do 2021.

UEFA i Real Madrid pomažu ugroženoj djeci

UEFA u ponedjeljak o Ligi nacija

EURO 2020 zadržava ime, UEFA izdala preporuke za domaća natjecanja

UEFA oslobodila gotovo 70 milijuna eura za klubove

UEFA od nacionalnih saveza traži izjašnjavanje o nastavku prvenstava do 25. svibnja

UEFA uputila snažnu preporuku za dovršetak svih domaćih natjecanja

UEFA će potvrditi novi termin EP-a nogometašica

UEFA razmišlja o skraćenju kvalifikacija, Dinamo korak do Lige prvaka

HINA

Vezane vijesti

Komentari