Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

24 ožu 2023

Objava

‘SAPUNICA RAKITIĆ’: Ostale samo dvije opcije – ostanak u Barci ili Sevilla
Foto: HINA/EPA/ALEJANDRO GARCIA
Nogomet

‘SAPUNICA RAKITIĆ’: Ostale samo dvije opcije – ostanak u Barci ili Sevilla 

Od kako je počela koronakriza, u Španjolskoj nema nogometaša o čijem se transferu više pisalo od odlaska Ivana Rakitića iz Barcelone. Iako to nije priča ‘od jučer’, činjenica je da nije bilo dana a da se nije spekuliralo gdje i pod kojim će uvjetima Rakitić nastaviti karijeru. Iako je on sam nekoliko puta naglašavao kako želi ostati u glavnom gradu Katalonije do kraja ugovora, mediji su kao gotovu stvar proglašavali njegov transfer prvu u Atletico Mardid, onda u Juventus, pa u PSG i na koncu Tottenham.

“Ako priča između Barcelone i Ivana Rakitića završi dobro, to će biti čudo”, započinje katalonski Sport najnoviji tekst o aktualnom odnosu hrvatskog reprezentativca i kluba s Camp Noua, koji je “u najgorem stanju otkad je došao u lipnju 2014. godine”.

Sport podsjeća da Rakitić ima ugovor do lipnja 2021., koji je potpisao u ožujku 2017. godine. Nakon toga bilo je puno pregovora o produljenu, ali oni su se održavali reda radi, bez ikakve namjere da se realiziraju.

Barcelona od prošlog ljeta želi prodati Raketu, ali on ima svoje planove i ne odstupa od njih. Zato su klub i igrač u pat-poziciji.

Barcelona ne može natjerati Rakitića da ode tamo gdje ne želi, a on želi samo u Sevillu, u kojoj je igrao prije dolaska na Camp Nou, u kojoj ima kuću i iz koje je njegova supruga Raquel. Sevilla bi ga rado primila natrag, ali bez odštete na kojoj Barcelona još inzistira.

Zato Rakitić nije prihvatio transfer u PSG ni u Juventus, koji je navodno u prosincu nudio Barceloni 42 milijuna eura za njega. Barem tako tvrde u katalonskom klubu.

Prema tome, najrealnija je opcija da Rakitić ostane u Barceloni sve do siječnja, kad može pregovarati s drugim klubovima. U tom bi ga slučaju Barcelona mogla pustiti bez odštete i “žrtvovati” samo posljednjih šest mjeseci njegova ugovora, ili ga prodati za simbolično odštetu na koju bi Sevilla pristala, zaključuje Sport.

Dakle, sapunica koja je punila medijske stupce u ovo vrijeme bez nogometa svela se na dva slova…

Vezane vijesti

Komentari