Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

29 ožu 2023

Objava

SAMO DA NE BUDE EUFORIJE: Pa, Švedska je drugorazredni suparnik, čemu veselje?
Zagreb, 20.02.2020. - Konferencija za medije hrvatske košarkaške reprezentacije uoči prve kvalifikacijske utakmice za EP 2021 protiv Švedske, koja će se igrati sutra u KC Dražen Petrović. Na fotografiji Veljko Mršić. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd
Košarka

SAMO DA NE BUDE EUFORIJE: Pa, Švedska je drugorazredni suparnik, čemu veselje? 

Nakon pobjede protiv Švedske 72-56 kod naših košarkaša zavladalo je veselje, ali ipak mislimo da je to pretjerano, jer Švedtka je ipak donji europski razred loptanja pod obručima. Pa je bilo malo smiješno slušati ushićene izjave, kamoli padanje u euforiju:

Izborniku Veljku Mršiću ipak je pao kamen sa srca:

“Bilo je teško, svi su očekivali pobjedu, nije bilo lagano. Nismo baš bili najbolji u napadu, ali rekli smo da obranom moramo dobiti utakmicu. U prvoj četvrtini su zabili jedan koš samo i to zbog naše obrane, ali poslije smo izgubili na energiji. Nije lagano igrati na visokom nivou i naprijed i nazad cijelu utakmicu. Napravili smo sjajan posao i napravili odličan korak prema naprijed”, veli Mršić:

“Rekao sam dečkima da će izmjene biti kako oni budu igrali u obrani. Ako vidim umor kod njih, greške, promašene šuteve i izgubljene lopte. One su produkt jer se zaustavljamo jako rano, nismo imali pet igrača jako visokog intenziteta u napadačkom dijelu, mi smo se šetali, a ne trčkarali. Kada god smo sprintali mi smo zabijali. Zato je to bilo dobro”.

Mršić je na kraju zaključio:

“Bio sam zadovoljan kako je Roko Rogić igrao, zadovoljan sam. Svi su dobro igrali, vidjeli smo koliko su oni bili trkački na višem nivou, nisu se umarali tako lako. Mi smo se nakon jako dobre obrane umarali, nismo imali snage za napad. Moramo se dignuti fizičke kako bi izgledali puno bolje na obje strane terena. Imali smo 23 asistencije što je sjajan podatak”.

Hrvatska u sljedećem kolu igra protiv Nizozemske u Almereu u ponedjeljak. Još pamtimo poraz protiv njih u prošlim kvlaifikacijama…

Vezane vijesti

Komentari