fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

26 lip 2022

Objava

SENZACIONALNA VIJEST IZ UEFE: Man. City izbačen  iz svih europskih natjecanja
Nogomet

SENZACIONALNA VIJEST IZ UEFE: Man. City izbačen iz svih europskih natjecanja 

Vijest je nevjerojatna. Manchester City je izbačen iz svih europskih natjecanja u iduće dvije sezone, UEFA je objavila na svojim stranicama. Ima i razlog tako oštre kazne, gotovo nezapamćene. City je prekršio pravila licenciranjae i osnove financijskog fair-playa. Dvije godine City ne smije nastupati u europskim natjecanjima, a još je stigla i rigorozna kazna od 30 milijuna eura.
Uefa ima i priopćenje:

“Sudsko vijeće Klupskog tijela za financijsku kontrolu (CFCB), nakon razmotrenih svih dokaza, ustanovilo je kako je nogometni klub Manchester City počinio ozbiljno povrede pravila UEFA-inog licenciranja i financijskog fair-playja precjenjujući svoje sponzorske prihoda na svojim računima i u informacijama koje su ustupljene u razdoblju od 2012. do 2016. godine.

Engleski klub ima mogućnost žalbe na ovu odluku i već je najavio da će se žaliti Sportskom arbitražnom sudu (CAS) u Lausannei.

“Manchester City je razočaran, ali nimalo iznenađen današnjim najavama Savjetodavnog vijeća UEFA-e. Klub je oduvijek ukazivao na krajnju potrebu traženja neovisnog tijela i procesa kako bi nepristrano i sveobuhvatno razmotrilo nepobitne dokaze. U prosincu 2018. glavni istražitelj UEFA-e javno je prognozirao ishod i sankciju koju je namjeravao dostaviti Manchester Cityju, prije nego li je ikakva istraga uopće započela. Malo je bilo sumnje u rezultat koji će on donijeti. Mi smo se žalili CAS-u, ali ovo je slučaj kojeg je pokrenula UEFA, procesuirala UEFA i presudila UEFA. Baš zato ćemo od Sportskog arbitražnog suda tražiti nepristranu presudu najkraćem mogućem roku”, poručuju iz Cityja.

Vezane vijesti

Komentari