Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

27 ožu 2023

Objava

SILVIO BERLUSCONI: U Milanu vide da me nemoguće zamijeniti
Nogomet

SILVIO BERLUSCONI: U Milanu vide da me nemoguće zamijeniti 

Silvio Berlusconi (83), čija je Monza ušla u Drugu talijansku ligu, izjavio je da jednako voli svoj novi klub kao i AC Milan, čiji je vlasnik bio 31 godinu.

“Kad bi došlo do susreta Monze i Milana vjerojatno bih na stadion došao bez klupskog šala, jer i danas moje srce kuca 50 posto za Milan i 50 posto za Monzu”, izjavio je Berlusconi za televizijska mrežu TeleLombardia.

Berlusconi je postao vlasnik Monze 2018. godine, a klub je ovog tjedna službeno promoviran u Drugu talijansku ligu, jer je Talijanski nogometni savez odlučio da neće biti nastavka natjecanja u Trećoj ligi, koje je prekinuto zbog koronavirusa, a Monza je u trenutku prekida bila vodeća.

Berlusconi ističe da sa Monzom želi ući u elitu, odnosno u Seriju A, ali je svjestan da bi to bilo teško ostvarivo već iduće sezone: “Bilo bi fenomenalno da odmah izborimo ulazak u Seriju A, ali treba biti realan. Trebat ćemo dovesti četiri ili pet pojačanja i želimo odraditi dobru sezonu u Drugoj ligi, a ako se ostvari više od toga, još bolje”.

U intervjuu Berlusconi se osvrnuo i na AC Milan, čiji je vlasnik bio 31 godinu (1986-2017), a u tom razdoblju klub je bio pet puta prvak Europe (1988–89, 1989–90, 1993–94, 2002–03, 2006–07), te osam puta najbolji u Italiji, a posljednji naslov državnog prvaka osvojio je u sezoni 2010–2011.

Nakon toga godinu dana Milan je bio u vlasništvu kineskog poduzetnika Li Yonghonga, a od 2018. njime upravlja američka investicijska tvrtka “Elliott Management Corporation”.

“Kvalitetni igrači, sposoban trener i predsjednik kluba koji im je potpora ključni su za uspjeh. Ja sam o svakom igraču sve znao i oni su na mene gledali kao na starijeg brata. Mene je teško zamijeniti”, zaključio je Berlusconi.

Vezane vijesti

Komentari