Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

29 ožu 2023

Objava

SIMEONE VJERUJE U RAKITIĆA: Ivan pred posljednjim velikim izazovom u karijeri
facebook/Ivan Rakitić
Nogomet

SIMEONE VJERUJE U RAKITIĆA: Ivan pred posljednjim velikim izazovom u karijeri 

Ivan Rakitić u 32.godini broji svoje zadnje dane u Barceloni! Čovjek koji je od 2014. godine kada je došao u glavni grad Katalonije iz Seville osvojio čak 13 trofeja očito više ne želi trpiti klupsku kaotičnost koja trenutno oslikava jednu  veliku momčad na zalasku.

Barcelona je trenutno poprište rata frakcija u upravi kluba, te Lionela Messija i dijela igrača s članovima vodstva (prije svega predsjednikom Bartomeuom i sportskim direktorom Abidalom.

Rakitić je u Barceloni nezadovoljan statusom već duže vrijeme. I dok je bio nedodirljivi član prve postave dao je naslutiti kako ga iritira nezainteresiranost kluba da razgovaraju o novim uvjetima ugovora. Uprava kluba mu je poručivala da njegov novi ugovor nije prioritet (govorimo o sezoni 2018/19.), jer mu vrijedi do lipnja 2021. godine, dok je s druge strane vodila velike pregovore s raznim vedetama (tipa Griezmann, De Jong), odnosno redizajnirala uvjete sa starosjediocima, kao na primjer Busquetsom.

Kako iz kluba nije dolazio znak da bi se stav uprave mogao promijeniti, Rakitić je još prošle godine shvatio da će morati promijeniti sredinu. Ne samo zato što neće dobiti uvjete koje želi, nego i zato što je takav stav kluba jasna poruka da kane pružiti priliku drugim igračima u veznom redu. Rakitić je, kažu, već zimus bio vrlo blizu dolaska u Juventus. Navodno je taj transfer zaustavio katalonski klub, u kojem je već vladao popriličan kaos u upravljanju prvom momčadi. Naposljetku je Rakitić ostao, a da mu to baš i nije najbolje sjelo moglo bi se zaključiti po njegovim javnim kritikama vodstvu kluba.

Rakitićev ugovor istječe 2021. godine i kako mu Barca nije produžila suradnju ona ga je primorana transferirati ovo ljeto da može dobiti kakvu-takvu odštetu. Ona neće biti astronomska, jer slijedećeg utorka Rakitić će navršiti 32 godine. I pred njim je potpisivanje vjerojatno posljednjeg  ugovora karijere.

Španjolski mediji s priličnom sigurnošću donose priču kako će Ivan Rakitić od ljeta igrati u madridskom Atleticu. Je li to realna opcija? Najznakovitiji odgovor može biti podsjećanje na 2014., kada je kao kapetan Seville Rakitić bio vrlo tražen, a činilo se da je najbliži upravo Colchonerosima.

Diego Simeone naime zna što traži i što vrijedi. Ako on želi Rakitića to je najbolji znak da naš Ivan još uvijek predstavlja veličinu u europskom nogometu. I zato nakon 6 sjajnih godina, 13 osvojenih trofeja vrijeme je za odlazak … I kada ode shvatit će što su izgubili ali tada će definitivno biti kasno.

Vezane vijesti

Komentari