fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

26 lip 2022

Objava

SJAJAN HRVATSKI SKIJAŠ U VELESLALOMU: Zubčić na četvrtom mjestu
Hina
Ostali sportovi

SJAJAN HRVATSKI SKIJAŠ U VELESLALOMU: Zubčić na četvrtom mjestu 

Hrvatski skijaš 27-godišnji Filip Zubčić umalo je po drugi puta u karijeri završio na postolju u utrkama Svjetskog kupa. U nedjelju je u veleslalomu u njemačkom Garmisch Partenkirchenu osvojio četvrto mjesto zaostavši za pobjednikom, Francuzom Alexisom Pinturaultom 35 stotinki.

Zubčić je nakon prve vožnje bio deveti, ali u drugoj utrci ostvario je najbolje vrijeme, što mu je na kraju donijelo četvrto mjesto. Švicarac Loic Meillard (+0,16) bio je drugi, a treće mjesto osvojio je Norvežanin Leif Kristian Nestvold-Haugen (+0,24).

Zubčić je tako po četvrti puta ove sezone bio među deset najboljih u svojoj najjačoj disciplini, s tim da je 11. siječnja u Adelbodenu zauzeo drugo mjesto u veleslalomu, što mu je najbolji rezultat u karijeri. Ujedno, hrvatski skijaš probio se na četvrto mjesto u poretku veleslalomaša, ima 188 bodova. Ispred njega su Slovenac Žan Kranjec (315 bodova), Norvežanin Henrik Kristoffersen (289) i Alexis Pinturault (272).

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Kristoffersen sa 877 bodova. Slijede ga Pinturault sa 822, te Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde sa 820 bodova, dok je Zubčić na 21. mjestu sa 257 bodova.

Vezane vijesti

Komentari