Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

29 ožu 2023

Objava

SJAJNA IDEJA TRENERA PRVAKA EUROPE: Euroligu bi mogli odigrati u Hrvatskoj na ljeto
Foto: facebook/efes
Košarka

SJAJNA IDEJA TRENERA PRVAKA EUROPE: Euroligu bi mogli odigrati u Hrvatskoj na ljeto 

Kao što je poznato ljubiteljima košarke, Euroliga se prekinula šest kola uoči konca osnovnog dijela sezone, pa i uoči razrješnice s doigravanjem, naravno i Final Fourom. I trenutačno nitko ne vidi kako bi se ovo natjecanje moglo uskoro nastaviti, a dosta ih sumnja i da će se uopće više išta igrati. Čelnim ljudima Eurolige, međutim, poništavanje sezone nije opcija. Jer, u tom slučaju su im upitni sponzorski paketi, naplata TV prava, a već sada se zna da sljedeće sezone nema ništa niti od novca koji stiže od izdašnog sponzora, jednog od rijetkih preostalih u tom natjecanju, Turkish Airlinesa.

Kako pišu Sportske novosti, Ergin Ataman, trener Efesa, aktualnog europskog prvaka, ovako pak, vidi rasplet sezone u Euroligi. I doista je zanimljivo njegovo razmišljanje.

– Mislim kako ćemo pričekati s bilo kakvom odlukom Eurolige do konca svibnja. U Euroligi su klubovi iz deset različitih država, a kako vidimo, svaka od tih država se trenutačno bori s ovom krizom svojom vlastitom politikom. I čini mi se da se granice neće tako brzo otvoriti. Svatko tu želi zaštititi prvenstveno sebe.

Ipak, Ataman je ponudio svoje rješenje. I, turski bi trener vratio Euroligu u – Hrvatsku.

– U takvoj situaciji moglo bi se, recimo obnoviti natjecanje u Euroligi tijekom srpnja i moglo bi se odigrati sve u nekoj od država koja nije toliko pogođena virusom. Recimo, pogledajte sada situaciju u Grčkoj, Hrvatskoj, Češkoj, Slovačkoj ili Srbiji i vidjet ćete kako je slučajeva prilično malo, a do konca svibnja ih možda uopće ne bude.

I ova izjava Atmana, u kojoj je Hrvatsku gurnuo u zanimljivo društvo, bila bi sjajna, da tu nije stavio i Srbiju, koja se s krizom i ne nosi baš najbolje, pa sve što je rekao Ataman, treba uzeti s dozom skepse. No, Ataman je prilično radio na ovoj ideji, jer…

– U tom slučaju bi se morali organizirati posebni zrakoplovi, kako bi momčadi bile posve sigurne. Sve momčadi bi morale biti u jednom ili dva hotela, utakmice bi se igrale bez gledatelja, ali uz TV kamere i s prijenosima za cijeli svijet.

Za kraj je trener trenutačno najbolje europske momčadi i strateg kojemu je pomoćnik naš Tomica Mijatović, a nezamjenjiv igrač Kruno Simon, kazao i ovo:

– Sport će igrati vrlo značajnu ulogu u sljedećem vremenu. Ljudi su umorni od gledanja filmova, serija, ili igrica. I mora se napraviti neki scenarij koji bi oživio uzbuđenje koje nosi sport. U tom slučaju mislim da bi svakom klubu trebalo tri do četiri tjedna za pripreme. Naravno, problem je i s Amerikancima, kako bi se oni vratili u svoje momčadi. Međutim, moje je mišljenje da Euroliga treba pratiti odluke UEFA-e – završio je Ataman.

Vezane vijesti

Komentari