Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

23 ožu 2023

Objava

SKANDAL SE NASTAVLJA: Zverev i Rubljov nisu zaraženi, a čeka se test Đokovića
zadar, 19.06.2020. - Program Adria Toura počeo je svečanim otvaranjem i egzibicijskim mečevima te ždrijebom. Od danas do nedjelje na centralnom terenu ŠC Višnjik zaigrat će Novak Đoković, Marin Čilić, Borna Ćorić, Alexander Zverev, Grigor Dimitrov, Andrej Rubljov te dva kvalifikanta iz HEP pozivnog turnira, Danilo Petrović i Peđa Krstin.
Nekategorizirano, Tenis

SKANDAL SE NASTAVLJA: Zverev i Rubljov nisu zaraženi, a čeka se test Đokovića 

Zadarski teniski turnir iz serije Adria Toura našao se u središtu pažnje hrvatskih i inozemnih medija, ali ne zbog tenisa već zbog koronavirusa. U ponedjeljak poslijepodne, kako prenose hrvatski mediji, sedmi igrač svijeta Nijemac Alexander Zverev i Rus Andrej Rubljov (ATP-14) objavili su na društvenim mrežama da nisu zaraženi, odnosno da su bili negativni na testu na covid-19.

Još se čeka rezultat testa najboljeg tenisača svijeta Novaka Đokovića, koji se nije testirao u Zadru, nego se je vratio u Beograd gdje je jutros obavio testiranje.

Rubljov je u nedjeljnom finalu zadarskog turnira trebao igrati protiv Đokovića, ali je finalni dvoboj otkazan nakon što se saznalo da je bugarski tenisač Grigor Dimitrov zaražen koronavirusom. Dimitrov je u Zadru odigrao samo jedan meč, u subotu je izgubio od Borne Ćoriće za svega 33 minute, i potom je odustao od daljnjih nastupa jer se loše osjećao.

Odmah nakon objave vijesti o pozitivnom nalazu Dimitrova u Zavodu za javno zdravstvo Zadarske županije testirana su 22 sudionika Adria Toura, tenisači i uži tim iz njihove pratnje, a tri testa su bila pozitivna – hrvatskog tenisača Borne Ćorića, zatim Marca Panichija, kondicijskog trenera Novaka Đokovića, te Christiana Groha, trenera Grigora Dimitrova.

Marin Čilić je u ponedjeljak ujutro objavio da nije zaražen, odnosno da je njegov test bio negativan, te da nema nikakve simptome.

Adria Tour organizirao je najbolji tenisač svijeta Novak Đoković, a suorganizator zadarskog turnira bio je Hrvatski teniski savez. U Zadru su nastupili igrači iz samog vrha svjetskog tenisa – Novak Đoković, Borna Ćorić, Marin Čilić, Alexander Zverev, Grigor Dimitrov i Andrej Rubljov. Prvi turnir iz serije Adria Toura održan je u Beogradu, a nakon Zadra trebao se još održati turnir u Banja Luci i ekshbicija u Sarajevu, ali sada je malo vjerojatno da će se to ostvariti.

Vezane vijesti

Komentari