fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

25 svi 2022

Objava

SKIJAŠI SE ‘SKIJALI’: Pulen Kostelićevih propustio priliku karijere
EPA/GUILLAUME HORCAJUELO
Ostali sportovi

SKIJAŠI SE ‘SKIJALI’: Pulen Kostelićevih propustio priliku karijere 

Elias Kolega nije uspio završiti drugu vožnju slaloma za Svjetski kup koji se vozio u francuskom Chamonixu. Od petorice hrvatskih predstavnika u drugu se vožnju plasirao samo Elias Kolega osvojivši 16. mjesto sa zaostatkom 1.57 sekundi za vodećim. U drugoj vožnji čak 10 skijaša nije uspjelo doći do cilja i da je to uspjelo Kolegi mogao je vrlo lako biti među 10 najboljih što bi mu bio rezultat karijere.

Na kraju je slavio Francuz Noel ispred Norvežanina Haugena, dok su vodeći iz prve vožnja Švicarac Yule, trećeplasirani Talijan Gross i četvrti Francuz Pinturault pali u drugoj vožnji.

Filip Zubčić je za Yuleom zaostao 2.59 sekundi, što mu je bilo dovoljno za 38. mjesto. Zaostatak Mateja Vidovića bio je 4.08 sekundi, što je bio 46. rezultat prve vožnje.

Istok Rodeš je treći put na posljednjih pet slaloma za Svjetski kup ostao bez plasmana, a u Chamonixu nije stigao do prvog prolaznog vremena. Gotovo na istom mjestu je kolac nagazio i Samuel Kolega te se i on našao među 18 skijaša koji nisu stigli do cilja.

Među onima koji nisu završili prvu vožnju bio je i vodeći slalomaš i skijaš u ovoj sezoni, Norvežanin Henrik Kristoffersen, koji je pregazio kolac nekoliko vrata prije cilja.

nakon prve vožnje Francuz Noel Clement je imao drugo vrijeme, a za vodećim Yuleom je zaostao za 24 stotinke sekunde. Treći je bio Talijan Stefano Gross (+0.47), a četvrti Francuz Alexis Pinturault (+0.48).

Vezane vijesti

Komentari