fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

25 lip 2022

Objava

SKROMNI DALIĆ: “Jednoga dana ću se morati oprostiti, bit’ će mi jako teško…”
facebook/Zlatko Dalić
Nogomet

SKROMNI DALIĆ: “Jednoga dana ću se morati oprostiti, bit’ će mi jako teško…” 

U lipnju i srpnju ove godine Hrvatska nogometna reprezentacija pod vodstvom izbornika Zlatka Dalića ima prvu pravu provjeru svjetskom srebra iz Rusije. Kamo sreće da i ovoga srpnja kao i onog 16. 07. 2018. stotine tisuća hrvatskih građana ponovo preplavi ulice na dočeku Vatrenih.

Ipak danas, dvije godine kasnije, Dalić je potpuno fokusiran na Europsko prvenstvo.

– Što se više bliži Euro, i sam sebe na taj način motiviram te tražim način kako da taj vrhunski osjećaj ponovimo. Sigurno ću taj doček i sve što se događalo iskoristiti u pripremi igrača za Europsko prvenstvo, kazao je Dalić za 24 sata.

Na klupu Hrvatske prvi je put sjeo 9. listopada 2017. na Olimpijskom stadionu u Kijevu. Reprezentacija je bila na niskim granama, u državi su rijetki vjerovali da momčad koja nije mogla pobijediti Finsku može pobijediti Ukrajinu u Kijevu i izboriti Svjetsko prvenstvo. Štoviše, rijetki su vjerovali da postoji osoba koja može, tad već dosta otuđenu reprezentaciju, vratiti narodu. U samo godinu dana Dalić je sve to uspio.

Bilo je to zaista ljeto za pamćenje. Zajedništvo, atmosfera, pa i ludilo koje je zahvatilo Hrvatsku ne može se mjeriti ni s čim. No sada je pred Dalićem i ”vatrenima” novi zadatak. U lipnju počinje Europsko prvenstvo. Otvaranje na Wembleyu protiv Engleske.

– Svi me pitaju možemo li ponoviti uspjeh iz Rusije. Po meni će na Euru biti teže nego na Svjetskom prvenstvu, čak deset reprezentacija može postati prvak Europe, a da to ne bude ni čudno ni iznenađujuće. Imamo četiri reprezentacije iz ruskih polufinala, Francusku, Belgiju, Englesku i Hrvatsku, tu su Nijemci koji se žele vratiti, pa Nizozemci i Talijani koji nisu ni bili u Rusiji, tu je Portugal koji brani zlato iz Francuske… Bit će teško, moramo ići korak po korak, najprije proći skupinu, a onda ćemo vidjeti što i kako dalje, tko će nam biti protivnik.

Eto, ne znamo ni tko će nam doći kao treći protivnik u skupini… Često me pitaju za mogućnost da to bude Srbija i svima odgovaram isto. Ne bih želio da to budu oni, prije svega zbog toga što su oni dobra reprezentacija, najbolja od onih koje igraju kvalifikacije, ali i zbog svega što bi taj susret donio. Nemam ništa protiv njih, kad kažem da ih ne želim, onda je to prije svega zbog toga što ne želim jakoga protivnika, nego što slabijega, ističe Dalić.

Hrvatski igrači su u velikoj formi, što Dalića posebno veseli. Dolaze mladi kao Pašalić, Vlašić,  tu su seniori Modrić, Rakitić…

– Drago mi je da su naši igrači u formi, da igraju, zabijaju…, ali meni je bitno da dobri i zdravi budu u svibnju, uoči priprema. Kad god smo imali tjedan, dva za uigravanje, mi smo se dobro posložili i napravili dobre stvari. Drago mi je i da se pojavljuje puno mladih igrača, smjena generacija mora doći prije ili kasnije. Nekad puno kvalitetnih igrača izborniku predstavlja i problem, koga izabrati, kako sve posložiti… Moja poruka mladima je da moraju biti strpljivi i čekati svoju priliku, jer ja sigurno neću puno mijenjati za Euro, a njihovo vrijeme će doći nakon toga, kroz Ligu nacija, iduće Svjetsko prvenstvo.

Jednog dana će otići s mjesta izbornika. Evo što kaže razmišlja li o tom trenutku? Kako će se oprostiti, koliko će mu biti teško?

– Život nosi svoje, moramo to svi prihvatiti. Kad god sam dolazio u klub bio sam spreman za odlazak. Razmišljam o tome, svjestan sam da to neće biti lako i jednostavno, ovo je za mene najdraži posao koji sam mogao ikad dobiti, voditi reprezentaciju svoje domovine i svog naroda. Bit će teško otići, znam da ću to jako emotivno proživljavati, ali kako god završilo, ja ću u biti ponosan na vrijeme koje sam proveo na klupi Hrvatske, bit će to zauvijek najbolje razdoblje moje sportske karijere, zaključio je skromni Dalić u razgovoru za 24 sata.

Vezane vijesti

Komentari