fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

23 svi 2022

Objava

SLJEME  S FRANCUSKIM KRALJEM Clement Noel pobijedio sjajnim nastupom u prekrasnoj skijaškoj večeri
Nekategorizirano

SLJEME S FRANCUSKIM KRALJEM Clement Noel pobijedio sjajnim nastupom u prekrasnoj skijaškoj večeri 

Francuz Clement Noel pobjednik je slaloma Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“. Noel je u utrku krenuo sa startnim brojem 5 i naposljetku upisao najbrže vrijeme (1:57.14). Drugo mjesto pripalo je švicarskom skijašu Ramonu Zenhaeusernu koji je prvu vožnju završio na 1. mjestu, a u drugoj je kasnio tek 7 stotinki sekunde za slavljenikom Noelom. Na treću stepenicu postolja popeo se Talijan Alex Vinatzer koji je za vodećim kasnio 29 stotinki sekunde.

Najbolji rezultat među hrvatskim predstavnicima ostvario je Istok Rodeš koji je utrku završio na 25. mjestu kasneći za pobjednikom sekundu i 64 stotinke.

Hrvatske boje na Sljemenu branila su još petorica skijaša, ali nisu se uspjeli probiti do druge vožnje. Leon Nikić je zauzeo 39. mjesto, Filip Zubčić je bio stepenicu niže, dok su Elias i Samuel Kolega, te Matej Vidović odustali.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde sa 474 boda, Talijan Dominik Paris je drugi sa 454 boda, dok je treći Francuz Alexis Pinturault sa 430 bodova. Najbolji Hrvat je Filip Zubčić na 46. mjestu sa 79 bodova.

U poretku slalomaša najbolji je Francuz Noel sa 180 bodova, drugi je Šveđanin Myhrer sa 175 bodova, a treći je Norvežanin Henrik Kristoffersen sa 162 boda. Istok Rodeš se nalazi na 22. mjestu sa 30 bodova, a Elias Kolega je stepenicu niže sa 28 bodova.

Najbolje slalomaše svijeta na Sljemenu u drugoj vožnji bodrilo je oko 8 tisuća gledatelja.

Vezane vijesti

Komentari