Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

24 ožu 2023

Objava

SNJEŽNE KRALJICE ĆE BITI: Unatoč pretoplom vremenu staza će biti spremna
Ostali sportovi

SNJEŽNE KRALJICE ĆE BITI: Unatoč pretoplom vremenu staza će biti spremna 

Silan trud morati će učiniti organizatori Snježne kraljice, natjecanja u slalomu za Svjetski kup skijašica i skijaša početkom sljedeće godine na zagrebačkoj Medvednici. Slalomske utrke za Svjetski skijaški kup na zagrebačkom Sljemenu sigurno će se održati se 4. i 5. siječnja nakon što je Crveni spust u četvrtak i službeno dobio “zeleno svjetlo” kontrole Međunarodnog skijaškog saveza (FIS).

Iako je nezapamćena južina sredinom prosinca stvorila teške uvjete za pripremu skijaške staze, organizatori i djelatnici skijališta Sljeme uz ogromnu količinu truda uspješno su pripremili kvalitetne uvjete za odvijanje utrka.

Snježna kontrola obvezna je za sve organizatore utrka Svjetskog skijaškog kupa, a u četvrtak su na Sljeme stigli Emmanuel Couder, direktor Svjetskoga kupa za tehničke discipline za muškarce i Gorazd Bedrač, predstavnik FIS-a te provjerili kvalitetu slalomske staze.

“Staza je u odličnom stanju. Znamo da nije bilo lako boriti se s visokim temperaturama i kišom proteklih tjedana, ali organizatori su odradili odličan posao i očuvali veliku količinu snijega, višu od očekivane. Također, danas se vidjelo da se isplatila investicija u novi sustav zasnježenja i nove tehnologije. S obzirom na dobru vremensku prognozu na osnovu koje možemo očekivati da će se napraviti dodatne količine snijega sljedećih dana, potrebne za sigurnosne zone sa strane kao i područje cilja i starta, odlučili smo već danas dati zeleno svjetlo za održavanje utrka 4. i 5. siječnja”, izjavio je Couder.

Trenutačno na Crvenom spustu ima između 50 i 80 centimetara utabanog, kompaktnog snježnog pokrivača što je dovoljno da izdrži i eventualnu južinu. Prognoza je obećavajuća.

Vezane vijesti

Komentari