Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

29 ožu 2023

Objava

ŠOKANTNA ODLUKA:  Svjetska anti-doping agencija zabranila Rusiji četiri godine sudjelovanja na velikim natjecanjima
Ostali sportovi

ŠOKANTNA ODLUKA: Svjetska anti-doping agencija zabranila Rusiji četiri godine sudjelovanja na velikim natjecanjima 

WADA (Svjetska Anti-Doping Agencija) uručila je Rusiji 4-godišnju zabranu prisustva na svim velikim sportskim natjecanjima. Zabrana se odnosi na iduću Olimpijadu i Svjetsko prvenstvo u Kataru, točnije, ruska zastava i himna neće biti dozvoljeni na navedenim natjecanjima.

Sportaši koji mogu dokazati svoju neumiješanost u dopinške skandale koje je izazvala ruska sportska federacija, moć će se natjecati pod neutralnom zastavom, kao što je to već bio slučaj na Zimskoj Olimpijadi u Pyeonghangu prošle godine.

Ovu je odluku WADA donijela jednoglasno, kao konačni epilog istrage započete u siječnju ove godine zbog sumnji (očito dokazanih) da je RUSADA (ruska Anti-Doping Agencija) namjerno manipulirala rezultatima laboratorijskih nalaza za ruske sportaše, točnije plastičnim riječnikom, ruski sportaši koristili su nedozvoljena sredstva, a agencija je to pokušavala prikriti. Uz to, prema zaključcima WADA-e, RUSADA nije pokazala pozitivne namjere sudjelovati u otklanjanju optužbi niti podastiranju dokaznog materijala koji bi dokazali nevinost.

Odluka nije konačna, već Rusija ima 21 dan za prigovor CAS-u (Arbitražnom sudu za sport)…

Vezane vijesti

Komentari