fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

25 lip 2022

Objava

ŠPANJOLSKA LA LIGA:  Televizijska gledanost narasla za nevjerojatan postotak!
Izvor: facebook/barcelona fc
Nogomet

ŠPANJOLSKA LA LIGA: Televizijska gledanost narasla za nevjerojatan postotak! 

Gledanost utakmica španjolskog nogometnog prvenstva u inozemstvu porasla je za 48 posto otkako se La Liga nastavila nakon tri mjeseca pauze zbog pandemije koronavirusa.

Prema podacima analitičke tvrtke Nielsen Sports, najveći skok gledanosti zabilježen je u Africi gdje je došlo do skoka od 73 posto.

U Aziji se gledanost povećala za 72 %, dok je u Europi skok za 56 %. Zanimljivo, najveći porast u Europi je zabilježen u Belgiji gdje je nacionalno prvenstvo prekinuto, od čak 130 posto.

Španjolska bilježi skromnije brojke, utakmice prvog kola nakon povratka nogometaša na teren 11. lipnja pratilo je 12 % više tv gledatelja.

Najgledanije su bile utakmice Real Madrid – Eibar (3-1), Barcelona – Real Mallorca (4-0), te Sevilla – Real Betis (2-0).

“Osjećamo se privilegiranim što možemo ponovo izaći na teren. Sretni smo što imamo priliku ponuditi sportsku zabavu uživo u vrijeme kad je malo ovakvih događaja širom svijeta”, rekao je predsjednik La Lige Javier Tebas.

“Nadamo se da će uskoro započeti i druga natjecanja u drugim regijama, jer su važna za obožavatelje i industriju.”

“Znali smo da obožavatelji širom svijeta žele uživati ​​u uzbuđenju i zabavi koje nudimo,” dodao je direktor marketinga i međunarodnog razvoja lige Oscar Mayo.

Španjolska je jedna od najteže pogođenih zemalja na svijetu s više od 27.000 smrtnih slučajeva i 245.000 pozitivnih na koronavirus.

Vezane vijesti

Komentari