Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

24 ožu 2023

Objava

ŠPANJOLSKI NOGOMETNI SAVEZ BEZ OVLASTI: O nastavku prvenstva odlučuje  Vlada
foto: HINA/EPA/MANUEL BRUQUE
Nogomet

ŠPANJOLSKI NOGOMETNI SAVEZ BEZ OVLASTI: O nastavku prvenstva odlučuje Vlada 

Španjolski nogometni savez (RFEF) i organizator natjecanja prve španjolske lige a Liga otkazali su u ponedjeljak prvenstvo sve dok vlada ne dopusti igranje utakmica.

Nakon ovakve odluke ostaje nepoznato kada bi igrači mogli istrčati na terene.

Prvenstvo je prije jedanaest dana zaustavljeno na dva tjedna. Utakmice se, međutim, neće igrati idući vikend kako je predviđala ta prvotna mjera.

“Dogovorili smo se kako će natjecanja ostati suspendirana dok god to vladine nadležne službe budu smatrale potrebnim i kada ona ne budu predstavljala nikakav rizik za zdravlje”, naveli su RFEF i La Liga u zajedničkom priopćenju.

Stadioni, kao i drugi objekti za razonodu, zatvoreni su kako se ne bi proširio koronavirus.

U srijedu bi španjolski parlament trebao potvrditi odluku vlade da izvanredno stanje u Španjolskoj ostane na snazi dodatnih petnaest dana, do 11. travnja.

Predsjednik La Lige Javier Tebas prošli tjedan je izjavio kako vjeruje da će se klupska prvenstva diljem Europe nastaviti sredinom svibnja, a završiti na ljeto jer je otkazano Europsko prvenstvo u lipnju i svibnju.

U Španjolskoj je u ponedjeljak oboljelo dodatnih 4.500 osoba čime je ukupni broj inficiranih koronavirusom premašio 33.000. Španjolska je nakon Italije najpogođenija zemlja u Europi.

Nogometaši vodećih momčadi Barcelone i Real Madrida se jedanaest dana nalaze u svojim kućama gdje individualno treniraju. Do kraja prvenstva je ostalo jedanaest kola. Barcelona ima 58 bodova, dva više od Real Madrida.

Vezane vijesti

Komentari