fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

26 lip 2022

Objava

SPLITSKI MARATON: Čeka se čak 40 tisuća trkača iz 40 zemalja
Split, 14.02.2020. Konferencija za medije 20.SPLIT MARATONA. Na slici Andro Krstulović Opara, Kristijan Sindik, Sandra Russo, Dalibor Ninčević, Jakov Vetma, Stipe Čogelja, Joško Stella. foto HINA/ Mario STRMOTIĆ/ ms
Ostali sportovi

SPLITSKI MARATON: Čeka se čak 40 tisuća trkača iz 40 zemalja 

Tradicionalna manifestacija “Split maraton”, koja se organizira 20. godinu zaredom, održat će se od 21. do 23. veljače i na njoj će biti oko 4.000 sudionika iz 40 zemalja, najavljeno je u petak na konferenciji za novinare.

Manifestacija se otvara 21. veljače u sportskom centru Gripe gdje će se održati sajam sporta “ST Sport EXPO”. U dosadašnjih 19 izdanja ove manifestacije održavane su utrke polumaratona, a ove će se godine po prvi puta trčati maraton, i to završnog dana manifestacije, 23. veljače.

“Ovogodišnji maraton će prolaziti splitskim i solinskim područjem. Pripremali smo ga tri godine i na njemu će trčati oko 900 sudionika, a među kojima i neka jaka imena iz Kenije i Etiopije, te jedna 72-godišnja maratonka iz Japana”, rekao je predsjednik Organizacijskog odbora manifestacije Kristijan Sindik.

U maratonu će sudjelovati i 50 ekipa sa po četiri trkača, koji će štafetno istrčati utrku. Jednu od tih četveročlanih ekipa trebali bi činiti gradonačelnici Splita i Solina, Andro Krstulović Opara i Dalibor Ninčević, te načelnici općina Podstrana i Klisa, Mladen Bartulović i Jakov Vetma.

“Ninčević, Bartulović i Vetma će trčati dionice po deset kilometara, dok će završnu dionicu od 12,195 km trčati Andro Krstulović Opara”, objasnio je Sindik.

Osim maratona, održat će se i utrka polumaratona (23. veljače) na kojoj se očekuje oko 2.000 natjecatelja. Za sudionike “Trofeja Slobodne Dalmacije” staza je dugačka pet kilometra (22. veljače), dok će dječje utrke, ovisno o dobi, biti na dionicama od 650 metara, zatim 1.250 i 2.500 metara (22. veljače).

“Splitski maraton je sportski brend koji na najbolji način promiče naš grad u svijetu, ali i sve više motivira naše sugrađane da se rekreativno bave sportom”, rekao je gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara.

Direktorica Turističke zajednice Splita Alijana Vukšić je istaknula važnost “Split maratona” za predsezonu u tom gradu: “Prošle godine za vrijeme ove manifestacije u Splitu je ostvareno oko 10.000 noćenja, a ove godine očekujemo porast tog broja jer je trčanje postalo brzorastući svjetski trend kojim se bavi sve veći broj ljudi. Također, na sajmu sporta organizirat će se radionice o zdravoj ishrani i liječenju sportskih ozljeda”.

(Hina)

Vezane vijesti

Komentari