fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

25 svi 2022

Objava

SPORTAŠ SPAŠAVA SVIJET: Sadio Mane većinom goleme  zarade pomaže svojoj zemlji
Nogomet

SPORTAŠ SPAŠAVA SVIJET: Sadio Mane većinom goleme zarade pomaže svojoj zemlji 

U poplavi  bahatih, bogatih i razmaženih nogometaša svojom pojavom i djelima ističe se napadač Liverpoola, Sadio Mane iz Liverpoola. Oguglao na sve zamke potrošačkog mentaliteta Sadio Mane je nedavno novinare iznenadio stavovima osvom životu, karijeri i bogatstvu kojeg je stekao.

Njegov je prioritet, izvan sportskog terena, humanitarni rad, napose u svojoj domovinI, Senegalu. Ispričao je predstavnicima na koji način troši svoju zaradu zajamčenu ugovorom u Liverpoolu, a to je oko 10 milijuna funti godišnje:

“Zašto bih želio 10 ferrarija, 20 dijamantnih satova, dva aviona? Šta će svi ti predmeti meni i svijetu? Bio sam gladan i morao sam raditi u poljima, preživio sam teška vremena, igrao nogomet u najgorim uvjetima, nisam se školovao… Ali danas zahvaljujući nogometu motu pomoći svom narodu”, veli on.

I nastavlja:

“Gradim škole, stadione, doniram odjeću, obuću, hranu za one teško siromašne. Uz to dajem po 70 eura mjesečno svim ljudima koji žive u siromašnim djelovima Senegala što doprinosi ekonomiji moje domovine. Meni ne trebaju luksuzni automobili, kuće, avione i putovanja širom svijeta. Ja više volim pomoći drugima na osnovu onoga što mi je život pružio.”

Junak godine, nema što!

Vezane vijesti

Komentari