fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

25 svi 2022

Objava

STANJE NEPROMIJENJENO: 64 nova slučaja, umrla 20. žrtva, virus u staračkim domovima
Foto: screenshot/hrt
Korona virus

STANJE NEPROMIJENJENO: 64 nova slučaja, umrla 20. žrtva, virus u staračkim domovima 

Ministar Vili Beroš objavio je da je u 24 sata zabilježeno 64 novozaraženih. U bolnici Dubrava je preminula 20. žrtva koronavirusa, riječ je o bolesniku starije životne dobi. Ukupno je u RH do sada zaraženo 1407 osoba, 219 osoba je ozdravilo, 34 osobe su na respiratoru, 326 je hospitaliziranih.

Krunoslav Capak kazao je da je situacija u Koprivnici gdje je oboljela nepokretna starica pod kontrolom. Što se tiče Splita, kaže da je bilo sumnje da se proširilo na treći kat doma. “Troje je premješteno u bolnicu, znat ćemo rezultate kroz nekoliko sati”, kazao je Capak.

Ministar Beroš kazao je da je primio izvješće epidemiološke službe iz Splita, ali nije ga stigao pregledati. Na upit da komentira tvrdnje liječnice da je pokušala dobiti epidemiologe, ali nije mogla, kazao je: “Nitko iz doma, ni osoblje ni liječnica, nisu kontaktirali navedenu instituciju, prema informacijama koje imam”.

Ministrica demografije Vesna Bedeković kazala je da je Ministarstvo izdalo niz preporuka za domove. “27. veljači bila je preporuka zabrane posjeta u domovima za stare i nemoćne. Rano smo se počeli pripremati za sve što nas čeka. Potom je bila preporuka 13.3., kada smo ponovili ovu preporuku i provjerili s domovima pridržavaju li se mjera”, kazala je.

Krunoslav Capak kazao je da nema novih informacija o prodoru u zdravstvenom sustavu. “Imamo 199 ljudi koji su pozitivni na koronu, od toga 92 sestara i tehničara i 72 doktora medicine”, kazao je.

Vezane vijesti

Komentari