Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

24 ožu 2023

Objava

STARAČKI DOMOVI NA UDARU: Novozaraženih 28, u samoizolaciji još 12 tisuća osoba
foto: screenshot
Korona virus

STARAČKI DOMOVI NA UDARU: Novozaraženih 28, u samoizolaciji još 12 tisuća osoba 

“Broj novozaraženih u 24 sata je 28. Ukupan broj je oboljelih u RH 2009. Ukupno testiranih je 30213. Hospitaliziranih imamo 4 više, od toga je na respiratoru 21, 2 više nego jučer. 982 osobe su do sada ozdravile, a 99 je novoozdravljenih u 24 sata”, rekao je šef HZJZ-a Krunoslav Capak.

Potvrdio da je umrla žena u Splitu s prijašnjim bolestima, čime je ukupni broj preminulih porastao na 51.

“Odlukama se omogućava rad trgovinama, osim onih u trgovačkim centrima, s time da trgovine prehrambenim i higijenskim potrepštinama u trgovačkim centrima rade i dalje. Počinju raditi postolari i krojači”, rekao je ministar Davor Božinović.

Ponovio je i da se od 2. svibnja omogućava održavanje vjerskih okupljanja.

Oni koje će imati radno vrijeme duže od deset sati, morat će imati dvokratno vrijeme s pauzom da se obavi dezinfekcija. Nedjeljom neće biti dozvoljen rad, osim prehrambenim trgovinama, pekarnicama i trgovina na benzinskim crpkama, rekao je Božinović.

Capak je rekao kako još nisu napravili preporuke za vjerska okupljanja i za druge objekte koji se otvaraju u drugoj i trećoj fazi.

“Mislim da s brojem ozdravljenih možemo biti zadovoljni. Prvi put je broj ozdravljenih veći od broja oboljelih. Taj trend će se nastaviti ako se i dalje svi budemo pridržavali pravila”, rekla je Alemka Markotić.

Vezane vijesti

Komentari