fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

28 svi 2022

Objava

ŠTO SE DOGAĐA S NENADOM BJELICOM? Kako je uglađeni džentlmen postao prostak
Nogomet

ŠTO SE DOGAĐA S NENADOM BJELICOM? Kako je uglađeni džentlmen postao prostak 

Nenad Bjelica je veoma nervozan u posljednje vrijeme. Da se to iščitati iz njegovih posljednjih medijskih istupa, ali i ponašanja i ophođenja sa sucima tijekom utakmica…
Dosad miran nogometni stručnjak neugodno iznenađuje izjavama, ponašanjem i nastupima pred medijima. Dakako, prvi i osnovni razlog takvog ponašanja su slabiji rezultati njegovog Dinama u posljednje vrijeme. Eliminacija u Kupu Protiv Rijeke, sada i poraz protiv Osijeka – nije on na to navikao. Pa ga u jednu ruku valja i shvatiti.
Činjenica jest da su Dinamo sa Olmom i Dinamo bez Olma – dvije različite momčadi. Teško je nadoknaditi odlazak tako klasnog igrača. Opet, Dinamo je po igračkom kadru još uvijek superioran prema ostalim hrvatskim prvoligašima da se ni u snu nije mogla očekivati tako slaba serija negativnih rezultata Bjeličinog sastava.

Opet, Dinamo ima toliku bodovnu prednost da je fakat nedostižan, naslov je praktički več osvojen, ali od momčadi se ipak očekuju bolje partije. I Bjelica, naravno, nije zadovoljan kako mu izgleda momčad i s te strane ga razumijemo.

No, Bjeličini ispadi su teško shvatljivi unatoč nabrojanih razoga. Čovjek psuje na suce uz rub terena, ignorira novinare, za lošu partiju svoje momčadi okrivljuje vjetar i neverijeme, otresa se na press konferencijama. Daleko je to od ispada kakve je radio Zdravko Mamić, ali od Bjelica na to jednostavno nismo navikli.

Nenad Bjelica učinio je izvanredne stvari za dinamo, lani ga je doveo do europskog proljeća, ove sezone bio je na pragu još jednog prezimljavanja, nedostajalo j emalosreće i usredotočenosti…

K tome, najblje je plaćeni treer svih vremena u Dinamu i hrvatskom nogometu, zarađuje, vele, gotovo milijun eura godišnje. I to nije sporno, Dinamu je Nenad Bjelica priskrbio nekoliko desetaka puta više. Zaslužio je u tako profesionalnoj nogometnoj hijerarhiji…

Zato, teško da je Bjelica nervozan samo zbog loših nastupa svojih nogometaša. Je li možda u pozadini neki sukob u klupskim strukturama?

Jer su njegove psovke tijekom utakmice prema sucima u prvenstvu koje je praktički davno odlučeno jednostavno – neshvatljive i neprihvatljive.

Upućeni vele da je Bjelici „dosadila” Prva hrvatska nogmetna liga, a nije nemoguće, naprotiv, da mu je u džepu neka unosna ponuda afirmiranijeg i bogatijeg kluba. A Dinamo ga baš ne bi puštao. To može biti i te kakav razlog nervoze, makar za njegove ispade ne može biti opravdanja.

Uglavnom, Nenad Bjelica pretvorio se od džentlmena u prostaka, i to je zasad najveće iznenađenje nastavka nogmetnog prvenstva.

Vezane vijesti

Komentari