fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

20 svi 2022

Objava

STRAH NE JENJAVA: U Cortini završnica Svjetskog skijaškog kupa bez gledatelja?
Ostali sportovi

STRAH NE JENJAVA: U Cortini završnica Svjetskog skijaškog kupa bez gledatelja? 

Veleslalom i slalom za Svjetski kup kojeg su skijašice trebale voziti u Ofterschwangu (Njemačka) 7. i 8. ožujka otkazani su zbog loših meteoroloških uvjeta, objavila je u četvrtak Međunarodna skijaška federacija (FIS) koja ipak ne odustaje od završnice Svjetskog kupa u Cortini d’Ampezzo u Italiji.

Do kraja sezone ostalo je 11 utrka, uključivši i ove otkazane u Ofterschwangu.

Unatoč epidemiji koronavirusa koja je zahvatila Italiju, FIS ipak ne odustaje od završnice u Cortini d’Ampezzo od 18. do 22. ožujka, izjavio je šef natjecanja pri FIS-u Markus Waldner.

Cortina se nalazi u sjevernoj pokrajini Veneto koja je nakon Lombardije druga najviše pogođena talijanska regija koronavirusom.

Kako prenosi švedska novinska agencija SVT, ikao FIS ne odustaje od Cortine d’Ampezo razmišlja se o održavanju natjecanja pred praznim tribinama.

“U ovom trenutku je Cortina i dalje mjesto gdje će se održati završnica, ali bez gledatelja. Također razmatramo i druge mogućnosti. Imamo plan A, plan B i plan C. Najveći izazov su brzinske discipline. Ali trenutno postoji samo jedan službeni plan: Cortina”, izjavio je Waldner.

Slično će biti i ovog vikenda u La Thuilu u Italiji gdje će se održati ženske brzinske discipline. Međutim, organizatori su samo ograničili broj gledatelja jer za sada nema prijavljenog niti jednog pacijenta iz Aoste.

U Italiji su, pak, već odgodili mnoge sportske događaje ili ograničili navijačima pristup sportskim događajima na otvorenom. Širom Italije virusom se zarazilo više od 400 ljudi, a 12 je umrlo – što je najviše u Europi.

(Hina)

Vezane vijesti

Komentari