Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

05 velj 2023

Objava

STRAH OD KORONE ILI? Osam najslabijih klubova Serie A ne želi nastavak prvenstva
izvor: facebook
Nogomet

STRAH OD KORONE ILI? Osam najslabijih klubova Serie A ne želi nastavak prvenstva 

Vodstvo natjecanja talijanske prve nogometne lige nakon svog je sastanka u ponedjeljak kasno navečer objavilo priopćenje u kojemu stoji kako je jednoglasno donijelo odluku da se sezona 2019/20. završi ako to tamošnja vlada dopusti iako talijanski mediji navode kako čak osam klubova Serie A, i to redom oni iz donjeg dijela ljestvice, traže prekid prvenstva.

“Vijeće Lege Serie A jednoglasno je potvrdilo svoju namjeru o završetku sportske sezone 2019/20., ako to vlada dopusti, uz puno pridržavanje pravila o zaštiti zdravlja i sigurnosti. Nastavak sportskih aktivnosti, u takozvanoj fazi 2, odradit će se u skladu s preporukama FIFA-e i UEFA-e, uz odluke Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) i u skladu s medicinskim protokolima za zaštitu svih uključenih u održavanje utakmica”, objavila je Lega Serie A.

No, prema navodima nekoliko talijanskih medija, Brescia, Torino, Sampdoria, Udinese, SPAL, Genoa, Fiorentina i Cagliari protive se nastavku sezone zbog “rizika koje je nemoguće predvidjeti”. Od tih osam klubova najbolje plasirani je Cagliari na 12. mjestu.

U petak je FIGC objavio kako planira nastavak sezone krajem svibnja ili početkom lipnja, a one koji se zalažu za otkazivanje sezone je prozvao kao one koji ne vole ni nogomet niti Talijane.

Predsjednik FIGC-a Gabriele Gravina kazao je kako bi nogometaši prije povratka natjecanju morali provesti tri tjedna trenirajući, no talijanski ministar sporta Vincenzo Spadafora, koji bi se kasnije ovoga tjedna trebao sastati s čelnicima FIGC-a, izjavio je kako ne mže jamčiti kako će se nogometaši moći vratiti treninzima 4. svibnja.

Vezane vijesti

Komentari