fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

26 svi 2022

Objava

SUD U FRANCUSKOJ IZNAD SAVEZA: Zakonski rjeseno – nema ispadanja iz Lige
Nogomet

SUD U FRANCUSKOJ IZNAD SAVEZA: Zakonski rjeseno – nema ispadanja iz Lige 

Državno vijeće Francuske presudilo je da nema ispadanja u Prvoj ligi, te je pozvalo Francuski nogometni savez da izmijeni odluku kojom Toulouse i Amiens ispadaju iz lige.

Francusko prvenstvo je trajno prekinuto zbog koronavirusa, nogometaši PSG-a proglašeni su prvacima, a natjecanje u francuskoj Prvoj i Drugoj ligi je prekinuto odlukom vodstva Profesionalne nogometne lige (LFP), koja je proglasila konačnim poredak na ljestvici u trenutku prekida 9.ožujka. Na tu su se odluku žalili Toulouse i Amiens, ali i Lyon koji je ostao bez plasmana u Europu.

Državno vijeće je odbilo zahtjeve da se odluka o prekidu prvenstva proglasi nelegalnom, ali je presudilo da nema ispadanja ove sezone, pa će Francuska Prva liga sljedeće sezone brojiti 22 kluba. Promovirani su prvak Druge lige Lorient i drugoplasirani Lens.

Odluka o prekidu natjecanja u Prvoj i Drugoj nogometnoj ligi izravna je posljedica odluke francuskih vlasti da nema velikih sportskih natjecanja do 22.kolovoza, a nogomet je posebno apostrofiran. Tom odlukom nisu pogođeni samo navijači koji su ostali bez zabave, kao ni klubovi koji su ostali bez prilike boriti se za mjesta u europskim klupskim natjecanjima, već i LFP koji je izgubio 110 milijuna eura od televizijskih prava.

Naime, odluka o prekidu natjecanja nagnala je TV kuću Canal Plus na raskid ugovora s LFP-om prije nego što su uplatili 110 milijuna eura za preostali dio prava na prijenose utakmica Prve lige, koja su kupili zajedno s BeIn Sportom za četverogodišnje razdoblje od 2016. do 2020.

Vezane vijesti

Komentari