fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

27 svi 2022

Objava

ŠUKER (OPET) RAZOČARAO SVE: Šef HNS-a protiv proširenja lige!
foto: HNS
Nogomet

ŠUKER (OPET) RAZOČARAO SVE: Šef HNS-a protiv proširenja lige! 

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza trebao bi ovaj tjedan, a najvjerojatnije sutra, donijeti odluku o nastavku Prve HNL, odnosno hoće li se domaće prvenstvo nastaviti 30. svibnja.

Naime, prije nekoliko tjedna obznanjena su tri moguća termina nastavka prvenstva, a prije dva tjedna otpala je prva opcija i ostale su dvije – početak lige 30.svibnja ili 13.lipnja.

Uoči te sjednice predsjednik HNS-a Davor Šuker progovorio je o pričama da bi se zbog posebnih okolnosti mogao proširiti Prvi HNL. Ukratko, otklonio je tu mogućnost.

– Liga 10 se pokazala kao pun pogodak i ostat ćemo vjerni tom formatu u budućnosti. Hrvatska je svjetski doprvak, imamo dva predstavnika u Ligi prvaka, mladi igrači se dobro razvijaju, praktički u svakom kolu imamo barem jedan derbi i nema razloga da proširujemo ligu i razvodnjavamo kvalitetu. Moramo razmišljati o budućnosti našeg nogometa, o EP-u 2024. i o SP-u 2026., a Liga 10 je najbolji put. Uostalom, proširivanje lige nije opcija ni u drugim zemljama. Protočnost između liga sastavni je dio europskog modela sporta i to moramo čuvati, objasnio je Šuker.

– Naš je trenutni cilj učiniti sve što možemo da uspješno završimo HT Prvu ligu. Želimo to iz sportskih razloga, ali i zato što želimo poslati poruku ohrabrenja hrvatskoj javnosti – povratak nogometa sigurno bi bio sjajan znak da smo se vratili ‘normalnom’ životu. Zdravlje svih aktera nam je na prvom mjestu i stoga blisko surađujemo sa Stožerom civilne zaštite RH te svaki korak povratka nogometu pažljivo planiramo upravo sukladno preporukama Stožera i Vlade RH. Povratak treninzima je bio važan prvi korak, a sada pažljivo idemo dalje, poštujući sve smjernice struke kojoj zahvaljujem na velikom doprinosu u uspješnoj hrvatskoj borbi s koronavirusom do sada, dodao je prvi čovjek domaćeg nogometa.

Vezane vijesti

Komentari