Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

27 ožu 2023

Objava

SVAKOG BI ‘RASTURILI’: Marca sastavila Ex-YU košarkaški Dream team
screenshot/marca
Košarka

SVAKOG BI ‘RASTURILI’: Marca sastavila Ex-YU košarkaški Dream team 

“Kraj velike i na sportskom planu pobjedničke balkanske države donio je rat, nakon kojeg se Jugoslavija raspala na više manjih zemalja. One su također osvajale medalje, ali nikada više onako kao kada su bile ujedinjene”, piše najčitaniji španjolski list i pita se: “Koliko bi daleko košarkaška reprezentacija Jugoslavije otišla da ta država postoji još uvijek? Kada vidimo kakvim talentom bi raspolagala, odgovor koji se nameće je: zastrašujuće daleko.”

Marca zatim po linijama nabraja igrače te imaginarne Jugoslavije: “Bekovska trojka bili bi Miloš Teodosić, jedan od najboljih europskih igrača na toj poziciji u posljednjih desetak godina, zatim Vasilije Micić, koji posljednjih sezona svoj veliki potencijal pretvara u kvalitetu, te veteran Goran Dragić, zvijezda Miamija koja je Sloveniju odvela do europskog naslova.”

Nastavlja se s “trojkom neiscrpne ofenzivne moći koja bi razbila obranu bilo koje momčadi svijeta”, a čine je Bogdan Bogdanović, “jedan od najvećih talenata Starog kontinenta, koji se dokazuje i u NBA ligi”, Bojan Bogdanović, “sjajni šuter Jazza koji prijeti iz bilo koje pozicije”, i Nemanja Bjelica, zato što “savršeno može odigrati na poziciji tri ili četiri te je igrač koji čini razliku”.

Poseban status u hipotetskoj reprezentaciji Jugoslavije imao bi, naravno, Luka Dončić. “Njegovi talent, kvaliteta i svestranost čine ga igračem koji pokriva bilo koju od vanjskih pozicija jer njegov napadački arsenal je nezaustavljiv, kao što to vrlo dobro znaju svi koji se nađu na suprotnoj strani.”

Marca ističe da ova Jugoslavija u reketu ne bi bila ništa lošija nego na vanjskim pozicijama: “Za početak, Nikola Jokić. Zvijezda Denvera jedan je od igrača koje je u NBA-u nemoguće čuvati. Ako bi on bio petica, četvorka bi mogao biti Dario Šarić. Centimetre bi dodao Boban Marjanović, a sjajnu centarsku liniju upotpunjavaju Nikola Milutinov i Bojan Dubljević.”

Tekst se zaključuje napomenom kako bi “ovih 12 imena iz balkanske škole svaku momčad na svijetu dovelo u nevolje, uključujući i američki Dream Team”.

Vezane vijesti

Komentari