Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

03 velj 2023

Objava

SVE IZVJESNIJE: Završnica Lige prvaka u jednom gradu sredinom kolovoza!?
Nogomet

SVE IZVJESNIJE: Završnica Lige prvaka u jednom gradu sredinom kolovoza!? 

Ovosezonska nogometna Liga prvaka trebala bi biti završena “Final 8” turnirom koji će se održati u Lisabonu tijekom 10 dana, stoji u planu kojega bi Izvršni odbor Europskog nogometnog saveza (UEFA) trebao potvrditi u srijedu, navodi vodeća svjetska novinska agencija pozivajući se na izvor blizak pregovorima koje su vodili klubovi i UEFA.

Prema tom izvoru, u ponedjeljak je dogovoren konsenzus za takav plan te bi u srijedu taj dogovor trebao i formalno biti potvrđen.

Dosada su četiri kluba, Atalanta, RB Leipzig, Atletico Madrid i Paris SG, izborili plasman u četvrtfinale, dok preostala četiri para osmine finala moraju odigrati svoje uzvratne susrete. Tako bi se dvoboji Juventus – Lyon, Manchester City – Real Madrid, Barcelona – Napoli i Bayern – Chelsea trebali igrati u Torinu, Manchesteru, Barceloni i Muenchenu, a ukupni pobjednici bi izborili završni turnir u Lisabonu.

Četvrfinalni susreti igrali bi se od 12. do 15. kolovoza, polufinala 18. i 19. kolovoza, a finale 23. kolovoza. Domaćini bi bili stadioni luz i Jose Alvalade.

Trenutačni plan je da se utakmice igraju bez gledatelja, no ukoliko će to epidemiološki uvjeti omogućiti nije isključeno da se dopusti i dolazak gledatelja na stadione.

Završnica Europske lige mogla bi se odigrati na sličan način u Njemačkoj od 10. kolovoza, a mogući gradovi domaćini su Duisburg, Duesseldorf, Gelsenkirchen i Koeln.

Očekuje se kako bi se ovogodišnji europski Superkup trebao igrati u Budimpešti 24. rujna.

Vezane vijesti

Komentari