Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

29 ožu 2023

Objava

SVE JE BOLJE: Novooboljelih samo 18, umrle još tri osobe, popuštanje mjera već od ponoći
Foto: screenshot/hrt
Korona virus

SVE JE BOLJE: Novooboljelih samo 18, umrle još tri osobe, popuštanje mjera već od ponoći 

“U 24 sata u Republici Hrvatskoj imamo 18 novodijagnosticiranih. Od jučer su preminule dvije osobe u Splitu, 96-godišnja ženska osoba i 55-godišnji muškarac, i jedna ženska osoba u Zagrebu od 68 godina. Na respiratoru je 27 ljudi, a hospitalizirano je 331”, rekao je ministar Vili Beroš na današnjoj press konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite.  Ovako povoljna brojka nije bila od 17.ožujka.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je kazao da se produžuju mjere zabrane okupljanja i rada objekata poput kafića do 4. svibnja.

Kazao je kako se produžuju mjere na granicama, no napušta se model organiziranih konvoja. Vozači kamiona će na granici dobiti obavijest da smiju voziti samo autocestama i zaustavljati se samo na točno određenim mjestima.

Božinović je ponovio da se večeras u ponoć ublažava mjera e-propusnica i to tako da više unutar pojedine županije neće biti potrebne e-propusnice.

“Imamo danas jednu vrlo povoljnu brojku kakvu nismo imali već dugo vremena. Zadnji put je bila između 17. i 18. ožujka. Prije pet dana  smo imali brojku 66. Situacija se poboljšava, ali imamo opterećenje od prije. Možda još imamo neke za koje ne znamo da su bolesni, koje su kliconoše. Opasnost nije prošla”, rekao je šef HZJZ-a Krunoslav Capak.

“Procijenili smo da imamo povoljnu epidemiološku situaciju i da možemo maknuti ograničenja kretanja unutar županija ako to županije zatraže. Ograničenja kretanja između županija ostaju”, pojasnio je Capak dodavši da će se vrlo oprezno ublažavati mjere.

Rekao je da ne može komentirati odluku Grada Zagreba da karantenu smjesti u privatni hotel, kao ni obrazloženje iz Grada da su to napravili zbog blizine Arene Zagreb gdje su se trebali smještati oboljeli. “To može biti povoljan faktor, ali ne znam je li presudan u ovom slučaju”, rekao je Capak.

Vezane vijesti

Komentari